Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-03 06:00:00

„Ez is csak azt mutatja, hogy milyen fontos az embereknek a kézilabda”

Leköpködték az autóját, mégsem mérges a norvég

Karl Erik Böhn szavatartó ember, a magyar női kézilabda válogatott norvég szövetségi kapitánya azt ígérte, hogy minden klubot meglátogat, és szorgalmasan járja is az országot.

Az augusztus végén kinevezett északi szakember a bajnoki címvédő Győr együttesét „hivatalból” ismeri, hiszen élettársa, Heidi Löke az Audi ETO játékosa. Az egyébként sem volt kérdés az új kapitány számára, hogy mit tud Pálinger Katalin vagy Görbicz Anita, Böhn azonban a teljes magyar mezőnyt látni akarta. Szorgalmasan járja a pályákat, a napokban a számára legtávolabbi helyszínre, Debrecenbe is elutazott.


A Fradi-drukkerek ellenszenvéből is építkezik

Böhn alkalmazkodott a magyar viszonyokhoz, s igyekszik mindent a pozitív oldaláról megközelíteni. Nem háborodott fel, amikor a Fradi-csarnok parkolójában leköpködték a győri klub címerével ellátott autóját (pontosabban párja, Heidi Löke autóját, hiszen azt használta), sőt… „Ez is csak azt mutatja, hogy Magyarországon milyen fontos az embereknek a kézilabda, csodálom ezt a mentalitást, erre lehet építkezni” – idézte fel az affért, amelyből ennyit tartott fontosnak.


Szepesit és Kazait is kiszúrta magának

Számára fontosabb a szakma (nem csak meccsekre, de klubedzésekre is jár), folyamatosan jegyzetel, olyan játékosokat is kiszúrt már, akik korábban a válogatott közelébe sem kerültek. Most elég két balszélsőt említeni, hiszen a siófoki Szepesi Ivett és a debreceni Kazai Anita neve is bekerült a szövetségi kapitány noteszába.


Tiszta lapot nyit mindenkinek

Debreceni látogatása során (egy edzést, és a pénteki DVSC–Békéscsaba meccset nézte meg a kapitány) a Loki kapusa, a mostanában ihletett formában védő Triffa Ágnes nyerte el Karl Erik Böhn tetszését, de a csabaiak ellen remeklő jobbszélső, Csáki Viktória is jó benyomást tett a norvég mesterre. Innentől rajtuk a sor, hogy éljenek is a lehetőséggel.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.