Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-16 20:10:00

Prukner tízmilliókról mondott le, ideiglenesen Nagy Tamás az edző

László Csaba feltételeit nem fogadta el a Fradi

Felajánlotta lemondását Prukner László, a Ferencváros vezetőedzője. Kubatov Gábor FTC elnök és Orosz Pál vezérigazgató „hosszú gondolkodás után” úgy döntött, hogy elfogadja azt. Ideiglenesen a másodedző vezeti a Fradit.

Prukner azzal indokolta döntését, hogy ezzel is a Ferencváros érdekeit nézi. Ezt bizonyítja, hogy önként távozott: ugyan néhány napja még azt mondta, csak akkor megy el, ha küldik, ám ezzel a gesztusával kétéves fizetéséről, nagyjából 30 millió forintról mondott le… Pruknernek 67 meccs jutott a Ferencváros kispadján, 35 bajnokin, 20 barátságos, 8 hazai kupamérkőzésen, és 4 nemzetközi kupameccsen vezethette a csapatot. Bronzérmet nyert a Fradival, és ő volt az, aki hosszú évek után ismét nemzetközi tétmeccseken dirigálhatta a klubot az Európa-ligában. Az idei bajnoki rajt lett a veszte, a Fradi öt forduló után összevissza két pontot szerzett, amivel csak a 13. a táblázaton

Utódjaként László Csaba nevét emlegetik, aki az nso.hu-n elismerte: kedden a menedzsment telefonon felvázolta neki a pillanatnyi helyzetet, és személyesen is tárgyalni fog az FTC vezetőivel. A korábbi Fradi-edző, László Csaba megítélése vegyes, ma sem tudni pontosan, hogy valóban elhangzott-e a székesfehérvári MK-döntőben az az utasítása, amellyel durva szabálytalanságra ösztökélte játékosát („Törd el a lábát!), vagy sem. De abban is egyedülálló jelenség, hogy az egyetemes magyar futball történetében csak vele fordult elő, hogy sírásban tört ki a pálya közepén egy meccs után… Más források szerint külföldi edző is jöhet, megint mások úgy tudják, házon belül kívánják megoldani az utódlást.

Lipcsei Péter – a Ferencváros színeiben legtöbbször pályára lépett ikon – jelenleg az NB II-es csapat edzője. Mivel már beiratkozott a Pro licences képzésre, elvileg leülhet a kispadra. Elfogadottsága megkérdőjelezhetetlen, egyedül edzői rutinját keveslik néhányan, ám úgy tudjuk: a vezetésben konkrétan felvetődött kinevezése. Egy másik verzió szerint egyelőre másodedző lenne a vezetőedző mellett. Kedd délutánra valamelyest tisztult a kép: a klub néhány soros közleményben tudatta: „A klubvezetés az első tárgyalást követően folytatja az egyeztetéseket László Csabával. A mai nappal megbízott vezetőedzőnek Nagy Tamást (képünkön) nevezi ki."

Információink szerint László Csabával sem anyagi téren, sem szakmai fronton nem tudott zöld ágra vergődni a menedzsment. László a klub jelenlegi anyagi helyzetét meghaladó összeget kért, és egyéb – a keretet illető – feltétetlei is voltak. Emellett biztosítékokat szeretett volna kiharcolni, ami esetében érthető: első Üllői úti edzősködése után hónapokig nem fizette ki a klub, s csak azért nem perelte be a Ferencvárost, mert kirúgása ellenére sem akart ártani a Fradinak.
.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.