Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-08-26 06:00:00

Lipcsei? Nem. Pintér? Esetleg. Albert? Kizárt! Akkor ki?

Külföldi edzője lehet a Fradinak

Ki lesz az új edző? Prukner László távozása óta ez az első számú kérdés az Üllői úton. A vezetők eddig nem jutottak közelebb a megoldáshoz, s könnyen lehet, hogy külföldön kell körbenézniük.

Augusztus 16-án jelentették be, hogy a szakmai igazgatóként ténykedő Prukner távozik a zöld-fehérektől, azóta csak ideiglenes megoldást találtak a ferencvárosi elöljárók, hiszen a korábbi másodedző, Nagy Tamás két mérkőzésre kapott megbízást, s az augusztus 21-i, Haladás elleni hazai vereség után valószerűtlennek tűnik a véglegesítése.


László Csabával nem tudtak megegyezni

Kézenfekvő megoldásnak tűnt László Csaba kinevezése, hiszen a 47 éves, erdélyi származású szakember korábban már dolgozott a Fradinál, távozása után szép sikereket ért el a skót Hearts együttesénél, de a belga élvonalban is dolgozott. Idegen nyelveket beszélő, kemény, határozott egyéniség, minden szempontból alkalmasnak tűnt a feladatra, ám már az első tárgyalási napon látszott, hogy a felek nem fognak megegyezni, mint ahogyan erről honlapunk is beszámolt (LINK). Hiába kezdték később újra a megbeszéléseket, hamarosan olvashattuk a közleményt: „A tárgyalások lezárultak, mert a Ferencváros jelenleg nem kívánja László Csaba és stábja feltételeit elfogadni.”


Gondok a magyar jelöltekkel

A szurkolók szeretnék, ha valamelyik legendás Fradi-játékos venné át a csapatot, ám erre kevés az esély. A zöld-fehér hívek egyértelműen Nyilasi Tibort szerették volna a kispadon látni, az egykori világklasszis középpályás azonban többször is kijelentette, hogy nem szeretne edzőként dolgozni. Lipcsei Péter jelenleg az FTC NB II-es csapatát irányítja, de a pályára lépések szempontjából klubrekorder futballista még csak most kezdte el az edzői pályát, sokak szerint egész karrierjét negatívan befolyásolhatná egy esetleges bukás, márpedig a rutintalanságban benne van a hiba lehetősége. Pintér Attila neve is felvetődött, nem véletlenül: utoljára, 2004-ben éppen az egykor kőkemény középhátvéd irányításával nyert NB I-es aranyérmet a Ferencváros. Csakhogy Pintérnek közvetlenül a bajnoki cím (és a mellé szerzett Magyar Kupa-elsőség) után távoznia kellett, mert a játékosok nem tudták elfogadni a stílusát, és a csapat egyik meghatározó futballistája akkoriban éppen Lipcsei Péter volt. Lipcseire hosszú távon mindenképpen számít a klub, az viszont nehezen elképzelhető, hogy Pintér mint az első csapat trénere együtt tudna működni az NB II-es együttest irányító Lipcseivel. Ifjabb Albert Flórián is szóba jöhetne, ám nem valószínű, hogy a „kis Flóri” feladná betonbiztos állását (operatív igazgató a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián) az ingatag kispadért.


Külföldinek jó ugródeszka lehet

A döntésnek hamarosan meg kell születnie, így könnyen elképzelhető, hogy a Fradi külföldről szerez új vezetőedzőt. Egy feltörekvő német vagy szerb szakembernek remek alkalom lehet a bizonyításra a legnépszerűbb magyar klub irányítása, még akkor is, ha a Budapesten felkínált fizetés nem versenyképes egy Bundesliga II-ajánlattal. Munkanélküli edző Németországban is akad, s a semminél bizony jobb a magyar NB I, ami − persze sikeres szereplés esetén − jó ugródeszka lehet. Az biztos, hogy remek pszichológusnak kell lennie az új Fradi-trénernek, hiszen az eddig győzelem nélkül lejátszott hat bajnoki meccsen is kristálytisztán látszott: a zöld-fehér futballistáknak nem csak a játéktudásával van probléma.

 

ZS. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.