Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-15 20:00:00

Európai élcsapatok érdeklődését is kiérdemelheti a magyar bravúrkapus

Köteles, a Genk szerény sztárja

A BL csoportkörének nyitányán a Genk magyar kapusa, Köteles László volt a forduló egyik hőse. A belga bajnok hazai pályán az ő bravúrjainak köszönhetően játszott gólnélküli döntetlent a spanyol Valencia ellen.

Chelsea, Valencia, Bayer Leverkusen. Belehúzott a Bajnokok Ligájában a Genk, amelyben Köteles László és Tőzsér Dániel alapembernek számít, harmadik honfitársunk, Tóth Balázs viszont ritkán jut lehetőséghez. Tőzsér a csapat hétvégi bajnokiján vállalt főszerepet, 3-3-as állásnál győztes gólt rúgott, míg a kapus a BL-nyitányon remekelt.

A meccsről tudósító orgánumok közül szinte valamennyi Kötelest nevezte meg a mezőny legjobbjának, pedig a kezdés előtt egyértelműen a spanyol sztáralakulatot tartották az összecsapás favoritjának. A magyar játékos ezzel együtt szerényen fogadta a gratulációkat, s elmondta, szerinte igazán csak egy bravúrja volt a kapott nélküli kilencven perc alatt. A Bajnokok Ligája-szereplés okozta reflektorfény jót tesz a Genknek, és persze Köteles Lászlónak is. A Maccabi Haifával szemben megnyert tizenegyespárbaj, illetve az ott bemutatott bravúrok jelentették az első lépcsőfokot Köteles számára egy európai élcsapat felé vezető úton.

A Valencia ellen kapott gól nélkül lehozott meccs volt a következő állomás. A cél még messze van, de a siker pillanataiban is szerény Köteles egyre közelebb kerülhet álmai megvalósulásához.

 

Zs. P.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.