Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-18 19:00:00

„A Bajnokok Ligája-döntő a cél, és ha már ott vagyunk, győzni is akarunk”

Konkoly kirúgását más szemüveggel nézi a győri elnök

Röntgenszemmel kell átlátni a háttérben zajló folyamatokat – mondta Kelecsényi elnök, amikor arról kérdezték: vajon miért vált meg az utóbbi fél évtized legeredményesebb női kézilabdaedzőjét?

Edzőt váltott a kor legjobb női kézilabdacsapata: a Győri Audi ETO négy bajnoki arany és Magyar Kupa-győzelem, illetve három Bajnokok Ligája elődöntő és egy finálé után szerződést bontott Konkoly Csabával. A mindennapi.hu információi szerint a csapat honlapján közölt hivatalos indoklás nem fedte a valódi okokat, lapunk úgy tudja: a légiósok elégedetlenkedése eszkalálódott annyira, hogy a klubvezetés kezdeményezte a tréner leváltását. Annak ellenére, hogy Konkoly eredménylistáján ebben a szezonban is csak nehezen talált fogást a menedzsment, ugyanis a Győr vezeti a bajnokságot, a BL-ben pedig csoportelsőként jutott a középdöntőbe.


Jövő szerdára lesz edző

Kelecsényi Ernő, a klub elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, két-három jelölt van a posztra, külföldi és magyar szakemberek is, de külföldön dolgozó magyar edző nincs közöttük. Jövő szerdáig eldől, ki lesz az új edző, fogalmazott. „Bárki lesz is az tréner, a BL-döntő a cél, és ha már ott vagyunk, győzni is akarunk. A hazai sorozatok, a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése pedig kötelező” – mondta. Egyúttal kijelentette, a reálisan elérhető kínálatból akarnak választani, nem az a céljuk, hogy szerződéssel rendelkező edzőket keressenek meg. Vagyis kizárta Németh András, az osztrák Hypo NÖ és Kovács Péter, a Békéscsaba trénerének leigazolását. „Olyan embert keresünk, méghozzá hosszú távra, aki lehetőleg ismeri a mezőnyt, a csapatot, a játékosokat. A sok különböző kézilabda-kultúrából érkező klasszis egységgé kovácsolása, és a minden esetben a maximális eredmény elérése lesz a fő feladata” – fogalmazott.


A válogatott norvég szövetségi kapitánya megfelelne

Szerinte több érv szólna amellett, hogy a női válogatott norvég szövetségi kapitánya, Karl Erik Böhn a győri kispadra is leüljön, mint amennyi ellene. „A mi szempontjainknak ő megfelel: néhány hónapja itt él, ismeri a mezőnyt, a játékosokat, nagyon jól ismeri azokat a csapatokat, akikkel a BL-ben tavasszal meg kell küzdenünk” – mondta a szakemberről Kelecsényi Ernő. A Győr a Bajnokok Ligájában a címvédő norvég Larvikkal, a dán Midtjyllanddal és a spanyol Itxako Navarrával került egy középdöntős csoportba, innen kell kivívnia a továbbjutást az elődöntőbe.


Kelecsényi röntgenszeme és szemüvege

A kézilabda-szövetség elnökségi tagjaként is tevékenykedő győri sportvezető szerint Böhn Győrbe szerződtetése ellen szólhat, hogy a sportág vezetése szeretné, ha a válogatottak mellett dolgozó edzők szövetségi alkalmazottak lennének. A szerdán menesztett Konkoly Csabáról Kelecsényi Ernő azt mondta, nagyon eredményes négy évet töltött a csapattal, ennek az időszaknak az értékelése mindenképp pozitív. „Klubvezetőként azonban röntgenszemmel kell átlátni a háttérben zajló folyamatokat, és tudni kell, hogy szakmai és emberi szempontból ki lehet az, aki a legtöbbet tudja kihozni ebből a keretből” – indokolta az edzőváltást a klubelnök. Hozzátette, a döntés nem hirtelen született, „talán azok számára váratlan, akik más szemüveggel nézik a játékot, mint mi”.

 

– mi/mti
Nyitókép:
MTI/Oláh Tibor

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.