Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-13 08:00:00

Tóth Tímea rutinja is segített az ukránok ellen

Kézi Eb: Gyötrelmes győzelem

Bár súlyos vereséget szenvedett csoportjában a magyar női kézilabda válogatott a házigazda norvégoktól, a középdöntőben a hölgyek kiköszörülték a csorbát,az ukránok ellen 26:25-re győztek.

Az Eb-n érvényben lévő szabályt kihasználva - miszerint a kontinens bajnokságon a csoportkör után egy játékost lehet cserélni -  Mátéfi Eszter válogatottunk szövetségi kapitánya a norvégok elleni  fiaskó után behívta a válogatottba a sérüléséből felépült balátlövőt, a rutinos Tóth Tímeát.

 A vasárnapi középdöntőben az ukránok ellen léptek pályára kézis lányaink, jó esélyekkel. Ukrajna ellen eddig kitűnő a mérlegünk tizenötször győztünk, egy döntetlen született és csupán négyszer kaptunk ki.  A legutóbbi Európa- bajnokságon pedig  Macedóniában - ugyancsak a középdöntő első mérkőzésén -  26:24-re nyertünk. Görbicz Anita  tíz gólt lőt.

Bár a világklasszisunk most - még?! - nincs a keretben kézsérülése miatt, de a csapathoz szombaton csatlakozott váci játékos Tóth Tímea vezérletével reméltük,  még ha szoros meccsen is, de győz a magyar válogatott.

Nehezen lendültek bele Pálingerék, csak a 8.percben sikerült vezetést szereznünk, az első negyedóra elteltével pedig már kétgólos előnyre tettünk szert. Az első játékrész vége felé Tóth Tímea is pályára lépett, rutinjának is köszönhettük hogy a  szünetre 14:12-es vezetésünkkel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Játékunkban a második félidőben is főleg a küzdeni tudás dominált, valamint a két jó kapusteljesítmény. Pálinger közel a lövések felét hárította, a századik válogatottságát ünneplő Herr Orsolya is bravúrokat mutatott be. Ennek ellenére nem tudtuk megőrízni négy gólos vezetésünket, több ziccert kihagytunk, ráadásul Pidpalovát nem tudtuk tartani, aki kilenc góllal terhelte meg hálónkat, miközben Vérten Orsolya  egymaga  háromszor lőtt kapufát. Szucsánszki Zita viszont harcosan játszva összesen hat gólt szerzett és a mecs vége előtt két perccel a  lehető legjobbkor talált az ukránok hálójába, ugyanis ezzel a lövéssel nyertünk 26:25-re.

 A győzelemmel már négy pontunk van a középdöntőben. Mátéfi Eszter szövetségi kapitány elsősorban játékosai küzdeni akarását dicsérte és reméli hogy a keddi meccsen majd a játék is jobb lesz. A magyar szurkolók pedig drukkolnak hogy kedden a hollandok ellen ugyancsak győztesként hagyják el a pályát Vértenék.

Szerdán pedig jöhet a ki-ki mérkőzés a svédek ellen, ugyanis meglepetésre az északi válogatott  biztosan győzött az esélyesebb norvégok ellen. Nekünk tehát nincs más választásunk, mint menekülés a győzelembe. A hollandok és a svédek elleni siker sem biztosíték még a legjobb négy közé jutáshoz, ehhez még  a norvégoknak vagy a svédeknek újabb  pontokat kell veszíteniük.

 Ha így alakul, akár az ötödik hely megszerzéséért is harcba szállhatunk.

 Nagy Imre  

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.