Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-23 06:00:00

A futballaréna-építési lázban folyamatosan módosulnak a korábbi időpontok

Harmadszor is elbúcsúztatják a Puskás Ferenc-stadiont

Azt tartják, akinek halálhírét keltik, sokáig él. Ha a mondás igaz a sportlétesítményekre is, akkor a Puskás-stadion sokáig fog állni, hiszen két „utolsó fellépés” után még egyszer pályára lép itt a magyar válogatott…

Kora ősszel még úgy volt, az október 11-i, finnek elleni Eb-selejtező lesz az utolsó mérkőzés Magyarország legnagyobb sportlétesítményében, utána kezdődik a bontás. Ezt maga Csányi Sándor, az MLSZ elnöke jelentette be még nyáron a Hír Tv-ben.


Tavasszal is itt labdázhatnak, az új átadási dátum: 2015

Aztán kiderült, hogy belefér még a magyar–liechtensteini barátságos meccs, de aztán tényleg nekiállnak szétkapni a régi arénát. Vígh László kormánybiztos legújabb nyilatkozata szerint azonban még jövő tavasszal is itt játszhat Egervári Sándor válogatottja, hogy aztán 2012 nyarán valóban elkezdődhessenek legalább a bontási munkálatok. A jelenlegi ütemezés szerint 2015 májusában adják át az új stadiont, ám az eddigiek alapján úgy vagyunk vele: hisszük, ha látjuk.


A Nagyerdei-stadiontól is elköszöntek már, aztán…

Debrecenben már az új stadion építésének hajrájánál tartanának – már ha az eredeti ütemezésnek megfelelően halad a beruházás. A 2010 őszi tervekről azonban már senki nem beszél a cívisvárosban (ennek alapján jövő nyárra-őszre lett volna stadion), most épp a legújabb forgatókönyv az aktuális. E szerint a héten kiírják a stadion tervezői pályázatát, erre 20 héten belül érkeznek majd be a tervek. A régi létesítmény bontása 2012 derekán kezdődik, s 2014 tavaszán adhatják át az új, 18-20 ezer férőhelyes létesítményt. Bár a Loki felnőttcsapata majd‛ két évtizede nem a régi Nagyerdei-stadionban játszik, a búcsú itt is többszörösen megvolt. Kósa Lajos polgármester már a 2010-es Virágkarneválon bejelentette, hogy ez volt az utolsó ilyen rendezvény a kivénhedt stadionban, aztán mégis ide érkeztek a díszes virágkocsik 2011-ben is. Sőt, egyes hírek szerint még 2012-ben is itt lesz a Virágkarnevál „befutója”.


Ki tudja, hol játszik a Fradi?

A Fradi-pályával kapcsolatban megint csak léteznek elvi időpontok, azaz 2012 őszén kezdődne az építkezés, és 2014 tavaszára lesz kész az új, elfordított Üllői úti aréna. A probléma itt „csak” annyi, amit már korábbi cikkünkben is boncolgattunk, hogy pillanatnyilag senki sem tudja: az átépítés ideje alatt vajon hol játszik majd a Fradi?

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.