Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-09 20:30:00

A Veszprém itthon nyert, míg a Szeged idegenben kikapott a hétvégén

Görbiczék egyet léptek a BL-győzelem felé

A dániai vereség után elindult felfelé a győri női kézilabda csapat: a francia bajnok Metz legyőzése volt az első siker a hőn áhított Bajnokok Ligája-diadal felé.

A Randers elleni idegenbeli vereség után sokan féltették a Győri Audit, ám Konkoly Csaba tanítványai bizonyították, nem szabad őket leírni. Noha a csoportkörben jellegzetessége, hogy itt még belefér egy-egy vereség, ám a Rába-partiak dániai zakója – főként a hatgólos különbség miatt – nem volt mindennapi. A bakit a francia bajnok Metz ellen javíthatta ki az Audi ETO, s hogy az erődemonstráció látványosra sikeredett, azt bizonyította: a vendégek már az első tíz percen belül időt kértek, hiszen 4-1-re vezetett a magyar bajnok. A folytatásban sem volt ok aggodalomra, a Konkoly-csapat végig kézben tartotta az irányítást, s végül 28-23-ra nyert, s megszerezte első pontjait a 2011/12-es szezonban.

– Alaposan felkészültünk a franciákból, akik ennek ellenére jól tartották magukat – mondta meccs után Pálinger Katalin. – Tudjuk, hogy a folytatásban ennél többet kell nyújtanunk, de most az volt a fontos, hogy a Randers elleni vereség után magabiztosan nyerjünk, s ez sikerült.

Görbicz Anita (nyitó képünkön) tíz góljával jelezte, hogy a Győrnek ott a helye a világ legjobb csapatai között. Az ETO erejét jelzi, hogy a 2005-ben világ legjobbjának választott irányító a sérült Vérten Orsolya helyett a mérkőzés egy szakaszában balszélsőként szerepelt. – Elindultunk felfelé, de bízom benne, hogy fogunk még ennél sokkal jobban is játszani – fogalmazott Görbicz a Metz elleni meccs után. – A Bajnokok Ligája java még előttünk áll, egyelőre csak arra koncentrálunk, hogy biztosan jussunk tovább a csoportból – mondta. Az első lépést megtette az ETO, az út java azonban ezután jön.

A férfiaknál az MKB Veszprém nyert (32-25 a Silkeborg ellen), a Pick-Szeged kikapott (36-24-re Koppenhágában) a BL-ben.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.