Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-04 19:30:00

Kellemes emlékeket őriz a városról, ahonnan angliai karrierje indult

Gera aláírt, visszatér Birminghambe

A Gera Zoltán gyülekezetével szoros kapcsolatot ápoló honlap szerint eldőlt a magyar válogatott átigazolási ügye: a labdarúgó visszatér a West Bromwich Albion csapatába.

Az atv.hu úgy tudja, Gera Zoltán, a Hit Gyülekezetének tagja nemcsak megegyezett a klubbal, hanem már alá is írta kettő plusz egy évre szóló szerződését, miután az utolsó orvosi vizsgálat is alkalmasnak találta arra, hogy ismét a West Bromwich Albion (WBA) játékosa legyen. A klub a hivatalos bejelentéssel meg kívánja várni a vizsgálatok lezárását, a lap szerint azonban az egyeztetések befejeződtek, és Gera szentesítette szerződését.


A Fradiból lett a legdrágább magyar focista

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya Birmingham kedvence volt, és ő is nagyon kellemes emlékeket őriz a városról, hiszen onnan indult angliai karrierje. Gerzson 2004 nyarán a Fradiból szegődött a WBA szolgálatába, és másfél millió fontos árával a kor legdrágább magyar labdarúgójának számított. Négy évet húzott le a klubnál, majd kiemelkedő teljesítménye elismeréseként egy Premier League-es középcsapat, a Fulham csapott le rá.


Az ellenfélnek rúgja, de Istennek köszöni


Az új edző mellőzte

Londoni három évéből a tavalyi emelkedett ki a leginkább, hiszen az általa vezetett csapat egészen az Európa-liga döntőjéig menetelt, ahol ugyan az Atlético Madrid egy hosszabbításos meccsen 2-1-re nyert, de Gera Zoltánra nem lehetett panasz, a sorozat 16 meccsén hat gólt lőtt. A Daily Mail játékoslistáján a 33. helyen rangsorolták a 2009–2010-es szezonban mutatott teljesítménye alapján; többek között olyan világsztárokat előzött meg, mint Terry (Chelsea) vagy Gerrard (Liverpool). A Fulham szurkolóinak a szavazatai alapján pedig az idény legjobbja lett. De azok a szép napok elmúltak, új edző érkezett a csapathoz, aki a legutóbbi szezonban végig mellőzte, amit sokan nem értettek, hiszen semmivel sem lett rosszabb, mint amikor az Európa-ligában elért eredmény után a csapat vezéregyéniségeként ünnepelték. A kevés lehetőség miatt azonban nem hosszabbította meg lejáró szerződését.


Elszakadt? Mégsem? Mindegy!

A West Bromwich Albionnal a szerződéskötés mégis ki híján kútba esett: nagyjából három hete dübörgött végig az interneten, hogy Gerzson a WBA első orvosi tesztjén megbukott, mivel térdszalagjában részleges szakadást diagnosztizáltak. A hírt menedzsere cáfolta, a mostani szerződés pedig végleg felülírta.

 

– Mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.