Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2010-12-30 13:37:00

Debrecenben megvolt a kézilabdás buli

Gálaadás napja: találkoztak az olimpia döntősei

A legfontosabb meccset megnyerte a magyar női válogatott és a sportág is a debreceni Sportface Kézilabda Gálán, hiszen kiderült, hogy a közönség szeretete örök. Ja, volt szivacs- és csörgőlabda is.

 – Egy pillanatig sem gondolkodtunk, hogy eljöjjünk-e Magyarországra, s láthatta. a lányok is mennyire élvezték, hogy együtt lehetnek –  mondta a 2000-es olimpiai döntő visszavágója után Jan Pytlick, a dán válogatott szövetségi kapitánya. –  Számunkra természetesen csodálatos emlék a tíz évvel ezelőtti finálé, de azt hiszem, a magyaroknak sem kell szomorkodniuk az ezüstérem miatt. Sidneyben valóban a világ két legjobb csapata találkozott, s úgy látom, most már a magyar lányok is tudnak felhőtlenül mosolyogni.
 

Jó néhány meglepetést is tartogatott a gála. Mindjárt a nyitómeccsen a "Best of Loki"-"Best of Loki" találkozón, ahol a DVSC kézilabdás hölgyeinek és labdarúgóinak all star csapata feszült egymásnak kiderült, hogy a DVSC történetének legjobb focistái közül néhányan kézzel is remekül bánnak a labdával. Igor Bogdanovics például úgy lőtte ki a bal felső sarkot tíz méterről, hogy Szopóczy Brigitta a kezét sem tudta felemelni. Igaz, az évek óta Magyarországon élő szerb csatár számára nem idegen a sportág, hiszen felesége, Bogdanovics Annamária a DVSC-Korvex játékosa. – Büszke voltam Igorra, de bevallom engem is meglepett néhány megmozdulása, nagyon ügyesen játszott – értékelte férje produkcióját a Loki irányítója. A Loki-belharc végül 9-9-es döntetlennel zárult, de a felek az esti banketten még hosszasan elemezték a történteket.
 

A magyar csörgőlabda válogatott bemutatója, és a Debreceni Sportiskola-Fradi szivacskézilabda meccs után kezdődhetett az est fénypontja, a 2000-es női olimpiai döntő visszavágója, a Magyarország-Dánia mérkőzés. Aki látta, soha nem felejti el azt a meccset, amelyen a magyar válogatott a hajráig parádézott, s már hat góllal is vezetett. Aztán jött a rémálom, az északiak felálltak a padlóról, s végül 31-27-re nyertek.

Ezúttal 21-21-es döntetlen lett a vége, de a magyar játékosok számára kiderült, hogy a szurkolók nem felejtik el a 2000-es „ezüstcsapatot", hiszen a lányok még jó félórával a meccs befejezése után is aláírásokat osztogattak.

– Egy ilyen eseménynek maga a találkozás a legfontosabb része, jó volt újra együtt lenni a lányokkal, mert ez a csapat mindig is a szívem csücske marad – mondta már az esti banketten Mocsai Lajos, aki jelenleg a férfiválogatott szövetségi kapitánya, s a világbajnokságra készülő kerete veszprémi edzőtáborából autózott el az ország másik végébe, hogy újra dirigálhassa Kökény Beatrixékat.

Az esti banketten aztán koccintottak is a résztvevők a két döntetlenre, Jan Pytlick pedig  papírlapot nyomott a dán válogatott Magyarországra csábításában kulcsszerepet játszó Bendó Zsolt kezébe. Az északi országban élő sporttanácsadó először nem tudta mit is tart a kezében, aztán rájött, hogy a 2000-es olimpiai fináléra készített taktikai tervet kapta meg a szövetségi kapitánytól.

– Most is ez alapján készültünk – mondta mosolyogva Jan Pytlick, ám mielőtt mélyebben belemerülhettünk volna az elemzésbe, valaki a kezébe nyomott egy kupica igazi magyar pálinkát.

–  Egeszsegedre – villantotta meg magyar nyelvtudását a mester, majd visszatért csapatához.

 

Bereczky Attila
 
 
KÉZILABDA GÁLA, DEBRECEN

MAGYARORSZÁG 2000-DÁNIA 2000        21-21 (8-10)
MAGYAROSZÁG: Farkas A. (kapus), Balogh 2, Kántor, Radulovics 6, Kökény 3, Pádár 4, Deli, Farkas Á. 4, Lőwy, Simics, Siti 2. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos.
DÁNIA: B. Nielsen (kapus), Fruelund 5, Brödsgaard 6, Kjaergaard 1, Kolling 2, Böttzau 1, Roslyng, Hoffmann 5, Vestergaard 1, A. Nielsen 1. Szövetségi kapitány: Jan Pytlick.

 

BEST OF LOKI női kézilabdázók – BEST OF LOKI labdarúgók-férfiak 9-9 (5-3)
Debrecen kézilabdás és labdarúgó kedvencei egymás ellen.        KÉZILABDÁZÓK: Szász m., Szopóczy (kapus), Borók, Csapó 1, Csirinyi, Horváth B., Horváth I., Jeddi 1, Katkó 1, Nyilas, Rozsos, Virincsik 2, Zupkó 3. Edző: Köstner Vilmos
LABDARÚGÓK: Bíró I. (kapus), Bogdanovics 1, Czvitkovics 1, Dzsudzsák 2, Kerekes 2, Madar Cs., Sándor Cs., Sándor T. 3, Szatmári, Vadicska. Edző: Herczeg András.
Szivacskézilabda-mérkőzés
DSI-FTC 4-5
DSI: Bihari Vanda, Diószegi Anna, Gali Regina, Garamvölgyi Zsófia, Kovács Zsófia, Milanik Katalin, Papp Nikolett, Papp Viktória, Petrus Mirtill, Túri Dzsenifer. Edző: Rádinné Tóth Rózsa.
FTC: Bártfay Enikő, Ferenczy Diana, Portás Bianka, Portás Petra, Solt Anna, Szamosi Szilvia, Tieff Zsanett, Tóth Adél, Zentai Dorottya, Zsiborás Luca. Edzők: Pádár Ildikó, Őze Beáta.
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.