Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-14 19:00:00

Ha jogerőre emelkedik a végzés, az MLSZ-nek száműznie kell a violákat

Felszámolási eljárás és nyilatkozatstop Újpesten

Információink szerint az Újpest vezetői és játékosai sorra mondják le a televíziós megkereséseket, amelyek azután váltak időszerűvé, hogy az MTI megtudta: felszámolási eljárást kezdeményeztek a klub ellen.

Néhány napja már elemeztük az Újpesten kialakult áldatlan állapotokat, a klubvezetés pánikszerű döntéseit és a Megyeri útról menekülő tulajdonos indítékait, a legújabb hírek azonban minden korábban elképzelt variációt felülírnak: az MTI csütörtök esti jelentése szerint a Nemzeti Sportközpontok (NSK) szolgáltatásidíj- és közüzemiköltség-tartozás jogcímén felszámolási eljárást kezdeményezett az Újpest FC Kft. ellen. Ez önmagában még nem jár azzal, hogy a klubot automatikusan kizárják az NB I-ből, ám azért igen csúnya jövőképet fest: eszerint elkezdődött a lilák hosszú és fájdalmas agóniája. „Az NB I-es visszasorolás csak akkor történik meg, ha a felszámolást elrendelő végzés jogerőre emelkedik” – nyilatkozta Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi- és sajtóirodájának vezetője. Ezzel együtt az MLSZ illetékesei a licencadó testület javaslatára csütörtökön meglátogatták az Újpestet, legalábbis az nso.hu szerint. Az ellenőrök alighanem afelől akartak a saját szemükkel meggyőződni, hogy a klub ebben a romos állapotában vajon megfelel-e az NB I-es indulási kritériumoknak.


Mintha semmi lényeges nem történt volna

A lila-fehérek súlyos anyagi gondjai azután váltak akuttá, hogy többségi tulajdonos kedden hivatalosan is kiszállt a klubból, és berekesztette a csapat finanszírozását. Speciel ezt állítólag már korábban megtette, mert a focistáknak és a menedzsment tagjainak is jelentős összegekkel adós a City Budapest Zrt. A távozó tulajdonos Bartha Csaba ügyvezetőt bízta meg üzletrész eladásával, s noha információnk szerint valóban vagy egy érdeklődő, de a tárgyalást egyelőre nehezen lehetne biztatónak nevezni. Úgy tudjuk, a Megyeri útról kihátráló tulaj azért még visszaszólt, és nyilatkozatstoppot rendelt el. Ezért a vezetők és játékosok is kénytelenek voltak lemondani a már korábban megígért tévés interjúkat. Így állhatott elő az a bizarr helyzet is, hogy a klub hivatalos honlapján a City Budapest Zrt. plasztikus közleményén kívül – amelyben méltatja saját erőfeszítéseit – semmi nem utal arra, hogy a klub a megszűnés szélén áll. Az Újpest 11 forduló alatt szerzett nyolc pontjával a tizennegyedik a ligában. A lilák egyetlen dolognak örülhetnek maradéktalanul: a Fradi a tizenötödik…

 

– mi –
Nyitókép:
ujpestfc.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.