Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-05-05 07:00:00

Sorra dőlnek a milliós csontvázak az Üllői úti szekrényből

Félmilliárd a Fradi adóssága

Egyre nagyobb a gond a Ferencváros labdarúgócsapatánál. Azt már elismerik, hogy a tartozások megközelítik a félmilliárd forintot, hogy rossz az öltözői hangulat, ám a verekedésig fajult belviszály hírét még cáfolják.

A McCabe-éra végén úgy tűnt, nagyjából kétszázmillió forint hiányzik a legnépszerűbb magyar klub labdarúgóinál, és a Fradi új vezetése is ezt kommunikálta színre lépésekor. Azóta viszont fény derült jó néhány újabb tartozásra, így Orosz Pál vezérigazgató most már félmilliárdos hiányról beszél.


Viszály a közösségen belül

Ráadásul még érvényesek az angolok által kötött szerződések, tehát a külföldi játékosok a magyar piacon megszokott (elfogadott) összegnél jócskán többet keresnek. Pontosabban keresnének, merthogy 2011-ben eddig alig kaptak pénzt a futballisták. A vezérigazgató a sportnapilapban azt nyilatkozta, hogy az idén félhavi (!) fizetésüket kapták meg a sportolók, no meg néhány meccs prémiumát. A pénztelenség egyre nagyobb viszályt szít a közösségen belül, s noha a vezetők cáfolják az egyik bulvárlap által világgá kürtölt focistaverekedést, az kétségtelen, hogy a külföldiek és a magyarok között elmérgesedett a viszony.

Információink szerint tettlegességig nem fajult a dolog, ám hangos szóváltásra sor került az egyik edzésen, így nem a legoptimálisabb a légkör az alkotásra. Márpedig a tavaly nyáron érkezett Prukner László jó munkát végezett, egészen addig, amíg a körülmények alkalmasak voltak a valódi profi sportolásra. Pénz nélkül azonban a külföldi „zsoldos” hajlamos „csökkentett üzemmódba” kapcsolni: minek törje magát, ha még fizetést sem kap? Nyáron így legalább egészségesen állhat tovább…


Már az eredményeken is érződik

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a jelenleg érvényes szerződéseket még két hónapig teljesíteni kelle(ene), ezalatt pedig 7-800 milliósra duzzadhat az adósságállomány, miközben a bevétel egyre kevesebb. Az elmaradt fizetések az eredményekben is éreztetik hatásukat, a legutóbbi öt mérkőzéséből a Fradi mindössze egyet tudott megnyerni (a kieső helyen álló MTK ellen), s a gyenge szereplést a szurkolók is nehezen viselik. Vasárnap, a DVSC elleni rangadón alig háromezren voltak az Üllői úton, s a lefújás után ők sem ünnepelték a csapatot…

Hiába a Ferencvárosi Torna Club a legeladhatóbb sportbrand Magyarországon, a mezek, az ajándéktárgyak értékesítéséből származó bevételhez a csapat nem jut hozzá, hiszen ezek a jogok Várszegi Gábornál maradtak. A visszavásárlás egymilliárd feletti összegbe kerülne (vannak, akik még ennél is vadabb számról tudnak), ám erre jelenleg esélye sincs a Fradinak.


Az igazgató szerint június közepén fizetnek

Közben pedig sorra dőlnek ki a „csontvázak” az Üllői úti szekrényből. Egy évekkel ezelőtt vásárolt, s azóta már máshol szereplő játékosért utólag 15 millió forintot kellett kifizetnie a jelenlegi vezetésnek, de a közüzemi szolgáltatóknak és egyéb beszállítóknak is nagy összegekkel tartozik a klub.

Orosz Pál ígérete szerint június közepére rendezik a tartozásokat, ám addig jócskán megnőhet az összeg, így nem egyszerű a vezérigazgató feladata, nem beszélve a fizetés nélkül a pályán bóklászó légiósokról, akik közül akad olyan, aki már az edzéseket sem mindennap látogatja.
 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.