Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-04 06:00:00

Csak néhányuknak biztos a helye, mégsem reménytelen a helyzet

Európában lesajnált magyarok tehetnek csodát a fociválogatottban

Sorsdöntő meccsre készül a magyar válogatott, de a szövetségi kapitánynak nem csak az ellenfél, hanem az is gondot okoz, hogy a keret több játékosát mellőzik klubjában.

Hiába a magyar nemzeti együttes remek szereplése, a FIFA világranglistán elfoglalt előkelő helyezése, a játékosok közül sokan alig jutnak szerephez klubjukban. Van, aki sérülés miatt hiányzik, mást érthetetlenül mellőznek, van ahol egyszerűen nincs mérkőzés… A nemzeti csapat legközelebb október 11-én, a Puskás-stadionban fogadja az Eb-selejtezők utolsó meccsén Finnországot.


Védőink legalább a pályán vannak

A keret kapusai közül a veterán Király Gábor helye abszolút biztos a Bundesliga II-ben szereplő 1860 Münchenben, mint ahogy Csernyánszki Norbert is kirobbanthatatlan a Paks kapujából. Bogdán Ádámot két Ligakupa-meccs után a hétvégén bevetették Boltonban, ám az ifjú magyarnak nem volt szerencséje, csapata ötöt kapott a Chelsea-től, ráadásul Bogdán több gólban is ludas volt. A védők közül Lázár Pálnak korábban biztos helye volt török csapatában, vasárnap azonban a kispadról nézte végig a Samsunspor meccsét. Korcsmár Zsoltra számítanak a Brann Bergennél, Juhász Roland az Anderlechtben, Vanczák Vilmos a Sionban alapember, míg Varga József remekel a DVSC-ben, igaz, nem jobbhátvédként, hanem a középpályán. Sajnos, az ezúttal sárga lapjai miatt hiányzó Laczkó Zsoltot mellőzik a Sampdoriánál, helyettese a Haladásból kihagyhatatlan Halmosi Péter lehet. Lipták Zoltánnak még nincs klubja, ezért ő több mint egy hónapja nem játszott tétmeccset.


Gera (10) ezúttal sérült, Dzsudzsák (7) már edzésre jelentkezett, róla orvosa dönt kedden
Fotó: mlsz.hu


Hajnal és az itthon játszók

Középpályásaink sincsenek irigylésre méltó helyzetben. Érthetetlen, hogy Koman Vladimirnek miért nincs biztos helye az olasz másodosztályban is csak vergődő Sampdoriában, pedig a válogatottban rendre remeklő magyar fiú csak epizódszerepeket kap Genovában. Czvitkovics Péter hetek óta nem kerül pályára a belga Kotrijk csapatában, mint ahogy a sérült Gera Zoltán helyére behívott Stieber Zoltán is alig játszik Mainzban. Dzsudzsák Balázs kulcscsont-törése miatt hagyott ki több mint egy hónapot, a hétvégén még az Anzsi keretébe sem került be (róla kedden orvosa dönt). Szerencsére Hajnal Tamásra számítanak a Stuttgartban, s a két Videoton labdarúgó, Sándor György és Elek Ákos is játékban van.

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 24 pont (8 mérkőzés), 2. Svédország 18 pont (8 mérkőzés), 3. Magyarország 18 pont (9 mérkőzés), 4. Finnország 9 pont (8 mérkőzés), 5. Moldova 6 pont (8 mérkőzés), 6. San Marino 0 pont (9 mérkőzés).


 

 

 

 

Szabics legalább bombaformában

A csatárok közül Szabics Imre remek formában játszik, vasárnap ő szerezte a Sturm Graz győztes gólját a Ried ellen. Rudolf Gergely (vezető képünkön balról) még szeptember közepén bemutatkozott új klubcsapatában a Panathinaikosz-ban, ám a bundaügy miatt mostanság elég kusza a görög bajnokság, a Pana azóta nem játszott tétmeccset, így Rudolf sincs játékban. Ugyanezt elmondhatja magáról Priskin Tamás is, akit az angol másodosztályú Ipswichnál mellőznek – talán nem látták a svédek elleni válogatott meccset? Nincs tehát könnyű helyzetben Egervári Sándor szövetségi kapitány, ám ezek a fiúk már sokszor bebizonyították, hogy a válogatottban csodára képesek! Akkor is, ha klubjukban épp nem számítanak rájuk!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.