Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-05 14:00:00

„Ennél is több van bennem, és ezt ki is akarom hozni magamból”

Erdei folytathatja amerikai karrierjét

Káprázatos bokszolással kiütötte ellenfelét Erdei Zsolt, aki Atlantic City-ben elővezetett újabb győzelem után meglebegtette: elképzelhető, hogy a hárommeccses amerikai szerződés után is folytatja!

A két szervezetnél is veretlen profi világbajnok Erdei Zsolt vasárnapra virradóra Atlantic City-ben, a Boardwalk Hall-ban lépett a kötelek közé: ez volt Madár második összecsapása Amerikában, amelyet Lou DiBella promóter szervezett neki. Tavaly novemberben egyhangú pontozással verte a kenyai Samson Onyangót, most az amerikai Byron Mitchell ellen folytatódott a három meccsből álló sorozat.


Elsöprő magabiztosság

A tízmenetesre tervezett találkozót az Erdei „keménymag” kórusa vezette fel Atlantic Cityben, több száz magyar rajongó skandálta a „Ria, Ria, Hungáriát!” Erdein már az előző napi mérlegelésen látszódott, hogy brutális erőben van, az új életmód tanácsadója és erőnléti edzője által előírt program után még soha nem nézett ki ilyen szálkásan. Testén nulla zsír, csak izom volt, így tulajdonképpen nem okozott meglepetést, hogy már az első menetben fizikai fölénybe került.


Százak szorítottak magyar zászlókkal a helyszínen Zsoltnak
Fotó: Erdei Menedzsment

Madár több alkalommal is megsorozta Mitchellt, aki a hatodik menetig bírta a rá osztott ütéseket. Ekkor a földre került, de a mérkőzés még folytatódhatott. Nem sokáig, Erdei ütései újra padlóra küldték az amerikait, és a bíró ezután nem engedte folytatni az összecsapást. Erdei Zsolt így második amerikai győzelmét elsöprő magabiztossággal, kiütéssel hozta.


Óriási feszültség volt benne

„Nagyon örülök a győzelmemnek, és annak, hogy meglett a húszhetes felkészülés eredménye” – kommentálta győzelmét a gálát élőben közvetítő SportM csatornának vasárnap hajnalban Madár. Mint mondta, az első menetben sok ütéssel nyitott, megpróbálta megfogni ellenfelét, aztán taktikailag került fölénybe.


Az első padlóztatás: Mitchell itt már sejthette, mi vár rá a folytatásban...
Fotó: Erdei Menedzsment

A korábban sokszor kritizált óvatoskodós, biztonsági öklözésével kapcsolatban leszögezte: „Elhatároztam, hogy a korábbiakhoz képest most sokkal rámenősebben fogok bokszolni, és jobban elengedem a jobbomat is, ezért már az első menetben belementem az adok-kapokba.” Az eredmény kétségkívül látványosra sikeredett, mert a negyedik és ötödik menetre saját bevallása szerint megnyugodott, és ezután már a balegyenesei is bejöttek. „Óriási feszültség szabadult fel, amikor a hatodik menetben sikerült először kiütnöm. Mitchell nagyon jól állta a pofonokat, de szerencsére újra padlóra tudtam küldeni, és ezzel kiütéssel győztem. Tudtam, hogy kemény fickó, ezért arra készültem, hogy tíz menetet bokszolok, és ha adódik alkalom a kiütésre, az csak hab a tortán. Szerencsére élni tudtam a kínálkozó lehetőséggel.”


Nem fog nagypofával üzengetni

Madár közvetlenül a meccs után még nem részletezte későbbi terveit, „ez a mérkőzés most nagyon bennem van, és most nem akarok a későbbiekkel foglalkozni”, de az legalábbis jelzés értékű, hogy utalt a folytatásra: „Nem tudom, mit hoz a jövő, ráadásul nem az én stílusom, hogy nagypofával üzengessek ellenfeleimnek: ezt majd a promóterek és menedzserek intézik, nem az én dolgom. De úgy érzem, még ennél is több van bennem, és ezt ki is akarom hozni magamból. Régóta vagyok távol az otthomtól, családtagjaimtól, így nagyon várom, hogy hazaérjek és megöleljem őket, csak ez jár a fejemben. Szeretném ezúton is megköszönni a magyaroknak, hogy a helyszínen ilyen szép számban drukkoltak nekem, és azoknak is, akik miattam fennmaradtak a televízió előtt.”


Repül a Madár: 33 profi meccséből mindegyiket megnyerte
Fotó: Erdei Menedzsment

A kulcsmondat az: Madár menedzsereire bízza magát. Ergo: egy lépéssel közelebb került álmához, egy olyan címmecshez, amelyen a kor legnagyobb klasszainak egyikével, mondjuk Antonio Tarverrel vagy a közelmúltban 46 évesen világbajnoki övet szerző Bernard Hopkinsszal bokszolhatna.

 

S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.