Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-23 20:40:00

A szövetségi kapitányként is dolgozó Karl Erik Böhn lett az ETO edzője

Éket vert a szövetség a Győr és a többi csapat közé

Bekövetkezett, amire számítani lehetett: a női kézilabda-válogatott kapitánya, Karl Erik Böhn lett Konkoly Csaba utóda a Győr kispadján. A szövetség vajon miért nem vette figyelembe a kinevezés ellen felszólaló csapatok tiltakozását?

Hiába volt a Fradi által elindított tiltakozási hullám, a győri klub a szezon végéig a norvég szakembert nevezte ki vezetőedzőnek a kirúgott Konkoly Csaba helyére. Pedig azt az ETO-nál is pontosan tudták, hogy ezzel a döntéssel tovább mélyítik a magyar kézilabdában amúgy is meglévő árkot.

– Tudom, hogy az elmúlt napokban a Győr és a szövetség sokat egyeztetett a személyemet illetően, és végül egy ilyen megoldást tudtak találni. A fő célkitűzés a Győr számára a Bajnokok Ligája-győzelem, ezzel tisztában vagyok és megpróbálok segíteni ebben – nyilatkozta az MTI-nek Böhn, aki nem volt jelen a szerdai bejelentésen.

Amikor az MKSZ augusztus 30-án Karl Erik Böhnt nevezte ki szövetségi kapitánynak, az egyik kritérium az volt, hogy egy kluboktól független szakember vezesse a női válogatottat. Nos, eddig tartott a függetlenség. Az szövetség elnökségének válogatott ügyekért felelős tagja, Borsos Attila már a sport napilap szerdai számában jelezte: ha csak a 2011/12-es szezon végéig nevezik ki Böhnt győri mesternek, akkor a szövetség rábólinthat a szerződésre. Nos, pontosan ez történt…

– Mivel a válogatott nem jutott ki az idei vb-re, ezért ebben a szezonban tíz válogatott nappal számolunk. Ha jövő májusig tekintünk, ez nem olyan mértékű időszak, hogy ne lehessen megoldani. A férfiválogatott élén Mocsai Lajosnak, a Veszprém vezetőedzőjének ez nem gond. Akkor lenne új helyzet, ha valami csoda folytán úgy érne véget a női vb, hogy a válogatott jövő tavasszal mégis olimpiai selejtezőre mehetne. Akkor viszont összefogásra lesz szükség! – mondta Borsos. Na, ez az, amit a jelen helyzetben nehéz elképzelni… Annyi biztos: a győri vezetés Böhn feladatát egyértelműen megfogalmazta: BL-t kellene nyernie.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.