Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-24 20:00:00

Az első csatát a báty és Németország nyerte, aztán fordult a kocka

Egy testvérpár két válogatottban

Kevin-Prince és Jérome Boateng. Egy év különbséggel született a két testvér, ám szinte mindenben különböznek. Ezt bizonyította az elmúlt hétvége is.

Prince Boateng (az idősebb) 1981-ben hagyta el Ghánát, Németországban telepedett le, s a jóképű, fekete bőrű fiatalmeber meglehetősen népszerű volt a helyi hölgyek körében. Két német asszony is gyereket szült neki, s Kevin Prince Boateng, valamint Jérome Boateng (képünkön balra) egyaránt kiváló labdarúgó lett. A féltestvérek útja azonban nem egyfelé vitt, Kevin Prince a ghánai, Jérome a német válogatottat választotta, így ők ketten a földkerekség egyetlen tesvérpárja, amely nem azonos nemzeti együttesben szerepel.

Már ifjúkorukban rivalizáltak, igaz, akkor még egyfelé húztak, hiszen mindketten a Hertha utánpótláscsapataiban szerepeltek. Sőt, az U21-es válogatottban még mindketten a német csapatban szerepeltek, ám Kevin Prince egy alkalommal összekülönbözött Dieter Eilts szövetségi edzővel, s bár a 2006-os vb előtt még nemet mondott édesapja szülőhazájának invitálására, négy évvel később azonban már az afrikai ország válogatottjában szerepelt a dél-afriakai világbajnokságon. Mi több, már a csoportkörben összejött a történelmi testvérháború, hiszen június 23-án, Johannesburgban a Németország–Ghána meccsen egymás ellen játszottak vb-meccset. Azt a csatát Jérome és a németek nyerték, az elmúlt hétvége azonban Kevin-Prince dicsőségét, s öccse bukását hozta.

Pedig az előjelek Jérome-nak kedveztek, ő kezdőként szerepelt a Bayern München hannoveri bajnokiján, míg Kevin Prince csak a kispadon foglalt helyet a Milan leccei fellépésén. Csakhogy Jérome számára fájdalmasan korán véget ért a Bundesliga-mérkőzés, hiszen már a 28. percben kiállították, az emberhátrányban játszó bajorok pedig hosszú veretlenségi sorozat után ezúttal pont nélkül hagyták el a pályát. Az Olaszországban cseresorba kényszerülő Kevin-Prince pedig megszerezte a nap hőse titulust, miután Leccében a hazaiak 3-0-ás vezetésénél, a szünetben pályára küldte őt edzője. Hamar élt a lehetőséggel, hiszen a 49. és a 63. perc között összehozott egy klasszikus mesterhármast, vezérletével végül 4-3-ra nyert a Milan. Persze este azért telefonon megvigasztalta Németországban élő kisöccsét.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.