Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-06 06:30:00

Lejárt az etiltás, alapemberek térhetnek vissza: változtasson vagy ne?

Egervárit most a bőség zavarhatja

A svédek elleni győzelemből eltiltás miatt kimaradt a magyar válogatott két alapembere, Juhász és Vanczák. Moldovában viszont ők is pályára léphetnek, Egervári Sándor szövetségi kapitány a bőség zavarával küzd.

Kiválóan sikerült a védelem két oszlopának pótlása, az átszervezett hátsó alakzatban a DVSC-ben középpályást játszó Varga József volt a jobbhátvéd, míg a kapitány a Norvégiában légióskodó Korcsmár Zsoltot állította a védelem tengelyébe, Lipták Zoltán mellé. Mindketten remek teljesítménnyel járultak hozzá a sikerhez (2-1), ezzel kellemes gondot okoztak Egervári Sándornak. A kapitány akkor most higgyen vagy ne a „győztes csapaton, ne változtass!” elvnek, vagy ne?


Varga a valódi posztjára kerülhet

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a csereként pályára lépő Priskin Tamás is kulcsszerepet játszott a győzelemben – hiszen a második magyar gól előtt ő adott remek labdát a kapu előterében érkező Rudolf Gergelynek –, akkor még tovább szaporodtak a magyar szakvezető kellemes gondjai. Ami a védősort illeti, Varga mint jobbhátvéd nyilvánvalóan kényszermegoldás volt, így Vanczák mindenképpen visszakerül erre a posztra. Ám a DVSC játékosa is bebizonyította, hogy helye van a kezdő tizenegyben, így elképzelhető, hogy a kapitány eredeti posztján, védekező középpályásként számol vele. Svédország ellen a Zaragozában profiskodó Pintér Ádám és a fehérvári Elek Ákos volt a két szűrő, könnyen lehet, hogy Varga egyikük helyét veszi át. Tippünk szerint az egyébként jól teljesítő, ám a svédek gólja előtt nagyot hibázó Pintér maradhat ki a kezdőcsapatból.


Juhász több, mint egy jó játékos

Az egyértelmű, hogy a sárga lapjai miatt hiányzó Juhász Roland visszakerül, hiszen a 65-szörös válogatott játékos a védelem legrutinosabb tagja, s csapatkapitányként több, mint egy jól teljesítő focista. Így kimaradhat a pénteken remek produkcióval előrukkoló Korcsmár. Hétfőre aztán kiderült, Lipták kisebb rúgást kapott a svédek ellen a lábára, ám ez nem gyógyult elég gyorsan, így az utolsó pillanatban kimaradt az utazó keretből. Vagyis könnyen lehet, hogy ezek után a kapitány a Juhász, Korcsmár duónak szavaz bizalmat a védelem közepén. Noha a két játékos mindössze egy félidőt játszott korábban egymás mellett, de a svéd meccs előtt ugyanez igaz volt a Lipták, Korcsmár párosra is.


Elől maradhat a pénteki felállás

A támadó szekció megbontását semmi nem indokolja, Egervári Sándor aligha nyúl bele a középpályán szereplő Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely alkotta hármasba. A svédek ellen remekül beszálló Priskinről már esett szó, ám ő éppen az első magyar gólt szerző Szabics Imre helyére állt be, azaz valószínűsíthető, hogy ezúttal is a Sturm Graz csatára kezd, Priskin pedig csereként érkezik. Kellemes problémái vannak tehát Egervári Sándornak, ráadásul a jelenleg sérült Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs visszatérése után már egyenesen bőséges kínálatból válogathat majd a kapitány. Ön kiket választana? Szavazzon!

Tippünk a Moldova elleni kezdőcsapatra
Király Gábor – Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt, Laczkó Zsolt – Varga József, Elek Ákos – Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Rudolf Gergely – Szabics Imre.

 

 

 

 

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.