Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-14 06:00:00

Most Samuel Eto’o a sztár, de a sérült magyar szélsőt sem felejtették el

Dzsudzsákot nagyon várják Dagesztánban

Több mint két hete, hogy Dzsudzsák Balázs kulcscsontja a Rosztov elleni bajnoki meccsen eltört, s bár a magyar szélső visszatérésére még várni kell, az Anzsi Mahacskalánál nem felejtették el őt.

Pedig a dagesztáni klubnál nagy dolgok történnek mostanában, nem lehet azt mondani, hogy unalmasan telnek a hétköznapok. A legfrissebb hír, hogy a kispadra előbb a Real Madrid edzőjét, José Mourinhót szemelték ki, majd miután a portugál nemet mondott Szulejman Kerimov klubtulajdonos évi 25 millió eurós ajánlatára, Fabio Capellót környékezték meg…


Eto’o-napok, sőt hetek

Aztán ott van Samuel Eto’o: a kameruni klasszis éppen azon a mérkőzésen mutatkozott be az Anzsiban, méghozzá pontot érő góllal, amelyen Dzsudzsák Balázs megsérült. Azóta a Volga Nyizsnij Novgorod ellen is betalált az afrikai csatár, akinek érkezése még a sztárigazolásokhoz szokott mahacskalai szurkolók szívét is megdobogtatta. Eto’o nem unatkozik, hol kisgyerekekkel, hol szurkolókkal fotózzák, jelenléte igazi szenzáció, még a Mourinho esetleges szerződtetéséről szóló hír sem tudta őt lenyomni a címlapokról.


A brazil világbajnok nem csak a pályán fogja össze a csapatot
Fotó: fcanji.ru


Roberto Carlos is hívta

Azt azonban az Anzsinál is tudják, hogy egy fecske – mégha Afrikából érkezett is – nem csinál nyarat, így odafigyelnek mindenkire, még a sérültekre is. Dzsudzsák egyelőre Magyarországon lábadozik a műtét után, és rehablitációs kezelése alatt is rendszeresen keresik az Anzsitól: a klub egészségügyi stábja minden leletéről, összes kezeléséről egyeztet a magyar orvosokkal, gyógytornászokkal. Gadzsi Gadzsijev, a dagesztáni együttes vezetőedzője is beszélt telefonon Balázzsal, s elmondta: nagyon várja vissza, de a klub brazil világbajnoka, Roberto Carlos is kíváncsi volt csapattársa állapotára. „Azért az fantasztikus érzés, hogy Roberto Carlos érdeklődik az állapotom felől” – érzékenyült el a magyar játékos a Sport Televíziónak.


Jövőre Európában a dagesztániak

Az Anzsi jelenleg negyedik az orosz bajnokságban, hat ponttal leszakadva a BL-indulást érő második pozíciótól, de bőven Európa-liga szereplést érő helyen. Ha Dzsudzsák Balázs kulcscsontja a diagnózisnak megfelelően gyógyul, akkor honfitársunk még a 2012-es szezonban (az orosz bajnokság tavaszi–őszi rendszerű) pályára léphet, s akár dobogós helyhez is segítheti együttesét. Ahogy Gadzsijev mester mondta, akkor komoly ünnepség lesz Mahacskalában, és egész Dagesztánban!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Dzsudzsák
  • Szavazzon! Jól vagy rosszul döntött Dzsudzsák?
  • Dzsudzsák hatmilliárdért elhagyja Mahacskalát
  • Tömeghisztéria Dzsudzsák kispályás meccsén
  • Dzsudzsák vérverejtékes visszatérésre számíthat
  • Nyilatkozatok Dzsudzsákék győzelme után
  • Gera Zoltán nagy fájdalma
  • Mourinho nemet mondott a dagesztáni álomajánlatra
  • Dzsudzsákék az angol kapitányt kerülgetik
  • Dzsudzsák már a jövő héten visszatérhet!
  • Videó Dzsudzsák őrületes búcsúztatójáról

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.