Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-03 19:30:00

Szerbia királya a tenisz szentélyében is nyerni tudott

Djokovics Wimbledon hőse – nyilatkozatok

A 2011-ben fantasztikus évet produkáló Novak Djokovics megszerezte karrierje eddig legnagyobb győzelmét, a wimbledoni fináléban négy szettben legyőzte Rafael Nadalt.

Djokovics megállíthatatlan, idén mindössze egy meccset vesztett (a Roland Garros elődöntőjében, Roger Federer ellen), s Wibledonban is magabiztosan menetelt a fináléig. Az elődöntőbeli sikere Tsonga ellen már azt jelentette, hogy hétfőtől biztos ő a világelső, így a döntőben a régi ranglistavezető, Rafael Nadal, és az utód találkozott. Az első két szettet simán hozta Djokovics (6:4, 6:1), aztán feltámad a spanyol zseni, és erőt sugárzó, 6:1-es játszmával szépített. A negyedikben viszont ismét a szerb dominált, tombolt a Djokovics-család a lelátón, s ünnepelt Borisz Tadics, Szerbia elnöke is, amikor Djokovics megnyerte a mindent eldöntő labdamenetet, s ezzel a élete első wimbledoni bajnoki címét.

– Csak gratulálni tudok Nole mai győzelméhez és az egész éves teljesítményhez. Nekem is Wimbledon volt a legnagyobb álmom, ez teljesült 2008-ban, éppen ezért el tudom képzelni, mit érez most Novak. Fantasztikus torna volt, s mint mindig, itt is a legjobbamat próbáltam nyújtani, de ezúttal kevés volt. Jövőre újra megpróbálom – mondta Rafael Nadal, aki a döntő előtt 20 meccset nyert zsinórban a tenisz szentélyében.


Élete legfontosabb napjának nevezte a vasárnapit

– Nehéz volt megállni sírás nélkül az utolsó pont utáni másodpercet, hiszen ez életem legfontosabb napja. Amikor kicsi voltam, ez volt az első torna, amit láttam a tévében, ez volt az álmom. Köszönöm mindenkinek, hogy itt volt, hogy szurkolt. Rafa húsz meccset nyert itt zsinórban, nagyon jól játszott most is, ellene mindig a maximum kell a sikerhez. Nagy döntő volt, s azt hiszem, nem ez volt az utolsó meccsünk a wimbledoni centerpályán – nyilatkozta a finálé után Szerbia új nemzeti hőse, Novak Djokovics.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.