Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-06-21 18:30:00

A magyar úszósport első számú klasszisa két fő számában nem áll rajthoz

Cseh László tíz csapásra készül az ob-n

Sztárparádét láthat szerdától szombatig a Debreceni Sportuszoda közönsége a 113. országos úszóbajnokságon. A verseny legfényesebb csillaga Cseh László lesz.

Az biztos, hogy Cseh László nem fog unatkozni Debrecenben, hiszen tíz számban áll rajthoz az országos bajnokságon. Persze a verseny nem csak róla szól, hiszen a debreceni viadalon az Egyesült Államokban készülő Hosszú Katinkán kívül mindenki ott lesz, aki a világbajnokságra ki szeretne jutni.


A vb-re is tartalékolni kell

Cseh László a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy hét egyéni és három váltószámban indul az ob-n, ami az utolsó versenye a sanghaji világbajnokság előtt. Úgy érzi, hogy az utóbbi hetekben lényegében minden a helyére és a megfelelő szintre került az úszásában, de a felkészülésnek persze még távolról sincs vége. − Alaposan meghánytuk-vetettük a dolgokat Turi Györggyel, a mesteremmel, és úgy döntöttünk, hogy ezúttal kihagyom a 200 és a 400 méteres vegyest: ebben a két számban a puskaport a világbajnokságra tartalékolom – mondta az úszó.


Kiss László kapitány várakozásai

Kiss László szövetségi kapitány az esemény sajtótájékoztatóján elmondta: Katinka amerikai edzője kérte, hogy a sportolónak a vb előtt ne kelljen többször is átutaznia a világot, ezért ő majd egyenesen Sanghajba utazik, a többiek azonban ott lesznek Debrecenben. − Nagyon komoly versenyszakasz van úszóink mögött, aminek a lezárását jelenti az idei ob, s bár kiugró teljesítményeket a kínai vb előtt alig egy hónappal nem várok, arra azért számítok, hogy lesznek aránylag jó eredmények – latolgatta a lehetőségeket a kapitány.


Risztov újra medencében

A házigazdák reménysége, Risztov Éva, aki négyéves kihagyás után hosszútávúszóként tért vissza a Debreceni Sportcentrum SI csapatába, úgy döntött: újra kipróbálja magát a medencék világában. A vállalkozás nem reménytelen: a közelmúltban egy pozsonyi versenyen országos csúcsot javított 1500 gyorson, s eredményével a világranglista hatodik helyét foglalja el.

– Engem nem lepett meg a jó időeredményem, edzőmet annál inkább. Az országos bajnokságra nem ígérek újabb csúcsjavítást, azt majd a vb-re tartalékolom. Persze tudom, hogy mennyit köszönhetek Debrecennek, ezért mindenképpen szeretném megszerezni a város első úszó bajnoki aranyérmét – mondta Risztov Éva. Aki kíváncsi a hazai klasszisokra, annak nem is kell sokat áldoznia, hiszen a délelőtti előfutamokra ingyenes a belépés, a délutáni döntőkre pedig 590 forintba kerülnek a jegyek, de a 14 éven aluliaknak és a 65 éven felülieknek a finálékért sem kell fizetniük.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.