Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-07-26 16:45:00

Elődöntőben a férfi pólósok, csak Biczó Bence döntős úszásban

Cseh László égi jele

Cseh Lászlónak nem ment a középfutamban, így esélye sem volt a döntőbe jutásra 200 pillangón, míg női 200 gyorson Mutina Ágnes egy hellyel maradt le a fináléról. A 18 éves Biczó Bence mentette meg a napot!

Magyar szempontból jól kezdődött július 26. napja, hiszen közép-európai idő szerint hajnalban hat úszónk állt rajthoz a sanghaji vizes világbajnokságon, s közülük öten teljesítették az erre az etapra rendelt céljukat. Kis Gergő remekelt 800 méter gyorson: 7:48.33-as országos csúccsal, a negyedik legjobb idővel került a másnapi döntőbe. Ugyanez nem sikerült Gyurta Gergőnek, ő a 25. időt úszta. A másik két magyar érdekeltségű számban viszont százszázalékosak voltak honfitársaink. A hölgyeknél 200 gyorson Mutina Ágnes és Verrasztó Evelyn kvalifikálta magát a középfutamba, s ugyanez sikerült férfi 200 pillangón Biczó Bencének és Cseh Lászlónak. Erre a négyesre azonban még az esti (magyar idő szerint kora délutáni) programban is várt feladat…


Újra megnyerték az olimpiai döntőt

Közben férfi pólósaink is medencébe szálltak: a 2008-as pekingi olimpia döntőjének „visszavágóján” újra legyőzték az Egyesült Államok válogatottját, s ezzel bejutottak a legjobb négy közé, ahol az ősi rivális, Szerbia vár rájuk. Világligagyőztes déli szomszédaink elődöntőbe jutása egyben azt is jelenti, hogy Kemény Dénes csapata már biztosan megy jövőre Londonba, az ötkarikás játékokra.

– Amikor 5-2-re vezettek az amerikaiak, nem éreztem jól magam, szerencsére ez még nagyon az elején volt. Összességében szenvedtünk, magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Végül is magunkat és jó néhány bírói ítéletet is sikerült legyőznünk  – nyilatkozta az MTI-nek Kemény Dénes szövetségi kapitány.


Egy önkritikus fiatalember

Az esti (magyar idő szerint délutáni) program nem egészen úgy alakult, ahogyan vártuk. Verrasztó Evelyn már a középdöntővel is erőn felül teljesített, Mutina Ágitól azonban finálét vártunk 200 gyorson. Pechére kilencedik lett, így lemaradt a döntőről. Cseh László, a szám olimpiai ezüstérmese sem jutott a legjobbak közé 200 pillangón: erősen kezdett saját futamában, végül azonban csak ötödik lett, s ahogy az várható volt, ez kevésnek bizonyult, hiszen a második elődöntőben jóval gyorsabb tempóban úsztak. Szerencsére a mezőnyben ott volt az ifjú magyar tehetség, Biczó Bence, aki fantasztikus produkcióval, a hatodik legjobb eredménnyel kvalifikálta magát a július 27-i, szerda esti döntőbe.

– Úgy indultam el otthonról, hogy döntőbe akarok jutni, és ez sikerült. Kicsit elégedetlen vagyok, jobban is kezdhettem volna, de a hibáiból tanul az ember. Szerencsére a döntőben lesz módom a javításra. Az első százat erősebben kellett volna úsznom, de a fináléig átbeszéljük edzőmmel a technikát – értékelte magát önkritikusan Biczó Bence.


Hanyagolni kellene ezt a számot

Cseh László váratlan kiesése után sem volt elkeseredve. – Bíztam benne, hogy meglesz a döntő, nem sikerült. A reggeli úszás még bennem volt, így a második ötven nagyon lassúra sikerült. Kicsit csalódott vagyok, de nem érzem magam nagyon elégedetlennek. A 200 pillangó talán mégsem az én számom; az olimpián jól ment, de talán az egyszeri alkalom volt. Lehet, ez égi jel, hogy hanyagolni kellene ezt a számot, mert nem vagyok klasszis pillangós. Ezzel együtt a 100 pillangót nagyon várom, az igazi sprintszám. Meglátjuk, ott mire jutok – mondta.

- mi -

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.