Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-12 19:30:00

Csak peremembereket tettek szabadlistára az utolsó Zalaegerszegnél

Csank nevesincs légiósain verték el a port

Régóta ígérték, hogy „személyi következményei” lesznek a ZTE katasztrofális szereplésének, kedden megszületett a döntés. De csak peremembereket küldtek el, illetve büntettek meg.

Nagy Ferenc klubelnök korábban már előrevetítette: a gyenge szereplés miatt változások lesznek a keretben, hiszen az NB I-ben három pontjával jelenleg az utolsó a ZTE FC. A klubelnök kedden bejelentette: az egyiptomi Sherif Szadek és a szerb-osztrák állampolgárságú Aleksandar Stanisavljevics kikerült a keretből. Gyakorlatilag szabadlistára tették őket. A montenegrói Ivan Delics a második számú csapatban készül tovább, hogy megpróbálja utolérni magát.

– Ivan Delics érkezése óta sok gonddal küzd, elsősorban sérülésekkel, így folyamatosan le van maradva a többiektől – mondta az elöljáró. – Ő az ősz hátralévő részében bizonyíthatja, hogy képes feljönni, elsősorban edzésmunkája révén. Ha ezt látjuk, úgy nyitva áll előtte a kapu, hogy újra az első kerettel dolgozzon.


„Sztár” – az osztrák harmadosztályból…

Nos, nézzük a bűnösöket! A szerb-osztrák kettős állampolgárságú Aleksandar Stanisavljevics a szezonban kétszer volt kezdő a ZTE-ben, egyszer pedig csereként lépett pályára, azaz hiba lenne őt megnevezni a kudarcok első számú felelőseként. Ennél nagyon hiba csak Stanisavljevics szerződtetése volt, a középpályás ugyanis legnagyobb sikereit az osztrák harmadik vonalban érte el, ahol 44 meccsen 11-szer volt eredményes. A sógoroknál egy osztállyal feljebb már kiderült róla, hogy az a szint magas neki, hiszen a második ligában, a First Vienna együttesében mindössze kilencszer került pályára, ezalatt egy gólt szerzett. Ilyen pedigrével rejtély, hogy menedzsere, Harald Heiss miként tudta eladni a ZTE-nek, az viszont biztos, hogy az osztrák ügynökkel nem lesz egyszerű megállapodni a szerződésbontásról.


Elmaradt az egyiptomi csoda

Ugyancsak értetlenül állunk az egyiptomi Serif Szadek nyári szerződtetése előtt. A fiatalember eddigi pályafutása során az égvilágon semmi érdemlegeset nem produkált, pályafutása csúcspontja, hogy háromszor kezdőként lépett pályára a Zalaegerszeg mezében. Igaz, a messziről jött fiatalember a klub hivatalos honlapján a „Legemlékezetesebb sportemlék” kérdésre azt felelte: „Az egyiptomi nemzeti csapattal háromszor megnyertük az Afrika-kupát.” Apró, de nem elhanyagolható probléma, hogy a jó Serif soha nem szerepelt az egyiptomi válogatottban, így Afrikai Nemzetek Kupáját sem nyerhetett… Az viszont biztos, hogy optimista alkat, hiszen ugyancsak a már idézett weboldalon a ZTE-t várja a 2011/12-es magyar bajnokság első helyére. Ha tippje bejön, neki is küldenek aranyérmet, hiszen háromszor pályára lépett…


A rejtélyes montenegrói

Ivan Delics sem most éli meg pályafutása legjobb éveit, hiszen a négyszeres montenegrói válogatott a Mlade Boleslavtól került Zalaegerszegre, s cseh csapatában egyszer sem szerepelt tétmeccsen. A ZTE-nél igen, ám sérülése után még nem bevethető az NB I-ben, talán a klub második csapatánál sikerül felzárkóznia. A fentiekből kiderül, hogy Csank János – a korábban megbukott szakvezető, a magyar edzői kar elismert alakja – előszeretettel igazolt nevesincs, használhatatlan légiósokat. A ZTE kiesését aligha lehet utódja, Prukner László nyakába varrni. Márpedig ez a felelőtlen játékospolitika igazán sokba kerülhet a klubnak. S nem csak a kidobott pénz miatt.

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.