Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-29 20:00:00

A Ferencváros a szövetség írásos garanciája után leállította a bojkottot

BL-győzelem sem mentheti meg Böhn győri állását

Nem bojkottálja a női kézilabda válogatottat, cserébe garanciát kapott a szövetségtől a Ferencváros, így a norvég szövetségi kapitány BL-győzelem esetén is otthagyja a Győrt, s csak a nemzeti csapatra koncentrál.

Jeney Zsolt Ákos szakosztályelnök kedden bejelentette: az FTC-Rail Cargo Hungaria a válogatott érdekét előrébb valónak tartja a sajátjánál, és a kerethez tartozó játékosait továbbra is elengedi a nemzeti együttesbe.


A bojkott fenyegetés előzménye

A döntés előzménye, hogy az FTC már a kinevezés előtt jelezte: elfogadhatatlannak tartaná, ha Karl Erik Böhn, a női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitánya elfogadná a Győr felkérését, és a kapitányi feladatok ellátása mellett a győri szakmai munkát is irányítaná. A Fradi érvelése szerint Böhn kinevezését épp azért támogatták, mert szerintük főállású kapitányra van szüksége a női szakágnak. Mivel azonban a szövetség ennek ellenére engedélyezte Böhn győri munkavállalását, vagyis a kettős munkavégzést, ezért a Fradi meglebegtette: mérlegelni fogja, hogy elengedi-e játékosait a válogatottba.


Rendkívüli ligaülést kezdeményeznek

„Elnökségünk mérlegelte a kialakult helyzetet. A szövetség vezetői kérték, hogy először őket tájékoztassuk döntésünkről, és utána forduljunk a nyilvánossághoz. Ennek nyomán az MKSZ már hétfőn megküldte írásos válaszát. A felvetéseinkre pozitív választ kaptunk, és számunkra ez garancia, vagyis nem folytatódnak a szerintünk aggályos dolgok” – fogalmazott Jeney.

Az MTI kérdésére válaszolva azt mondta: az MKSZ azt írta, hogy a szövetség olyan szerződést köt a Győrrel és Böhnnel, ami alapján a norvég szakember 2012. május 31. után kizárólag a női válogatott élén dolgozik majd. Szerinte a szerződéseket be kell tartani. „A többi klub véleményére is kíváncsiak vagyunk, éppen ezért rendkívüli ligaülést kezdeményeztünk” – mondta Jeney.


Korlátozott győri hegemónia

Kelecsényi Ernő, az idén a Bajnokok Ligája megnyerésére esélyes győri klub elnöke – aki egyben a női liga vezetője is – a kinevezéssel kapcsolatban a múlt héten azt mondta: az MKSZ-szel való egyeztetés alapján Böhn csak erre az idényre kapott megbízatást tőlük, és akkor is távozik, ha az ETO májusban BL-t nyer. A Fradi egyébként az utánpótlás-válogatottak élén kialakult állítólagos győri hegemóniát is kifogásolta, de ebben az ügyben is írásos garanciát kapott a szövetségtől: 2012. május 31. után a felnőtt, nyár után pedig a junior- és az ifjúsági válogatottak élén is kluboktól független, főállású kapitány dolgozik majd. Ezenkívül eldőlt, hogy egy klub csak egyetlen csapatot indíthat az NB I-ben. Utóbbit azért tartotta fontosnak az FTC, mert a női másodosztály nyugati csoportját jelenleg a győriek második számú gárdája vezeti, de a Ferencvárosi vezetés egészségtelennek tartaná, ha a legmagasabb osztályban két győri csapat szerepelne.

 

– mi/mti –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.