Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-22 06:00:00

Tizenhárom válogatott játékos már elhagyta a Loki női kézilabdacsapatát

Az önkormányzat mentheti meg az összeomló Debrecent

Lassan csak ifjúsági korú kézilabdásai maradnak a DVSC-nek, hiszen az utóbbi fél évben 13 válogatott hagyta el a klubot, amely hatalmas adósságokkal küzd, az összeomlás szélére sodródott. De van remény!

Kiss Éva, Juhász Gabrilella, Bulath Anita, Bognár Barbara, Mörtel Renáta és Borbás Rita a nyáron távozott, őket követte a felkészülés első heteiben Bogdanovics Annamária és Szabó Valéria. A csapat nélkülük is jól teljesített, ám a júliusban felszínre került anyagi problémák – a többségi tulajdonos ígéretei ellenére – nem oldódtak meg, így novemberben indult az újabb elvándorlási hullám. Hornyák Dóra, Sopronyi Anett és Csáki Viktória keresett magának új klubot, majd Triffa Ágnes is felbontotta a szerződését. A „maradék” DVSC még így is remekül helytállt a hétvégi siófoki bajnoki meccsen, ám azóta Szűcs Gabriella is átigazolt, így alig maradt felnőtt korú játékosa az egykori debreceni sikeredzőnek, Köstner Vilmosnak.


Tulajdonrész egy forintért

A DVSC Kézilabda Kft.-hez két és fél évvel ezelőtt érkezett többségi tulajdonos, Gellén András december 5-én jelentette be, hogy tulajdonrészét egy forintért eladja. Az első ránézésre olcsónak tűnő ár ellenére nem tolongtak a vevőjelöltek, ami nem csoda, hiszen a csapat fenntartása csökkentett üzemmódban is évi 60-70 millió forint (a Gellén-érában 200 millió körül mozgott ez az összeg).


Köstner Vilmos (balra) a Fradi KEK-győztes mesterével, Elek Gáborral: korábban volt ok a mosolyra
Fotó: dvsckezilabda.hu

Ráadásul az elmúlt időszak balhéi nem tettek jót a Loki imidzsének, így nem lesz könnyű támogatót szerezni az egyébként roppant népszerű, gyakran telt házas meccseket játszó csapatnak.


Ma lesz a sorsfordító taggyűlés

A kiesés és a megszűnés egyszerre fenyegeti a DVSC-t, s ezzel az egyik legfontosabb bázisát veszíthetné el az amúgy sem rózsás helyzetben levő magyar női kézilabda. A csapatot működtető gazdasági társaság tulajdonosai ma délután (közvetlenül a csapat Alcoa elleni bajnoki meccse előtt) tartanak taggyűlést, ezen dől el a debreceni női kézilabda sorsa. Sokáig az volt a kérdés: vajon a csütörtöki lesz-e a DVSC utolsó mérkőzése.


A Debreceni Sportcentrum léphet be

Nos, úgy tűnik, a debreceni önkormányzat megtalálta a megoldást a vészhelyzetre: információink szerint a DVSC kéziseit a város által fenntartott Sportcentrum Kht. veheti át. Persze ehhez támogatásra lesz szüksége a nonprofit cégnek, ám a Sportcentrum számára is fontos, hogy megmaradjon a Loki felnőtt együttese.

Szűcs Gabi (23) és társnői addig húzták a szekeret, amíg lehetett: mára szinte mindannyian távoztak
Fotó: dvsckezilabda.hu 

A cég által működtetett Debreceni Sportiskolában ugyanis hosszú évtizedek óta magas szintű utánpótlásképzés folyik, ám ez a munka okafogyottá válhatna, ha eltűnne a piramis csúcsa, a helyi élvonalbeli felnőttcsapat. Azaz, ha minden az eredetileg megkomponált forgatókönyv szerint alakul, akkor ma délutánra megoldódhat a problémák legfőbb forrása. Bár ettől még nem lesz minden rendben, hiszen a DVSC jelenlegi keretével szinte lehetetlen küldetésnek tűnik az első osztályú tagság megőrzése. De legalább a lehetőség megmarad!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.