Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-07 19:00:00

A helyi kapitány szerint akkor győzhettek volna, ha többet járnak templomba

Az MLSZ felülemelkedik, az UEFA kivizsgálja a magyargyalázást

A magyar sikert csak úgy tudta volna megakadályozni az ellenfél, ha többet jár templomba. A magyargyalázó feliratért büntet az UEFA.

A magyar válogatott Vanczák és Rudolf góljaival 2-0-ra verte Eb-selejtezős ellenfelét: a Moldova elleni keddi sikerrel megmaradt a remény a csoport második helyére, és az is eldőlt: Egerváriék már nem végezhetnek harmadik helynél rosszabb helyen a csoportban.


Odáig eljutottak, hogy van értelme számolgatni

A pótselejtezőt érő második pozíció megszerzéséhez az kellene, hogy a svédek legfeljebb két döntetlent érjenek el októberben a finnek elleni idegenbeli, és a hollandok elleni hazai meccsükön, miközben a magyaroknak Finnország legjobbjait kell megverniük a Puskás Ferenc Stadionban. Ha a svédek netalán mindkét meccsüket elveszítenék, a döntetlen is elég lenne, de ez már vágyálmok és nem a realitások kategóriája. Ha viszont a svédek október 7-én három ponttal távoznak Helsinkiből, akkor a négy nappal későbbi találkozóknak már semmi tétjük nem lesz a továbbjutás szempontjából.


A kapitány szerint a kitűzött célt már elérték

„Egy éve azt fogalmaztuk meg célként, hogy az utolsó pillanatig szeretnénk harcban lenni a továbbjutásért, illetve a pótselejtezőért, és erre most megteremtettük magunknak az esélyt” – idézte Egervári kapitányt a szövetség honlapja. A válogatott főnöke kifejtette, a sorozat eddigi meccsein a világranglista első helyezettjétől, Hollandiától kapott ki kétszer a nemzeti csapat, valamint Stockholmban szenvedett vereséget, a többi meccsét viszont egyaránt megnyerte. „Most arra készülünk, hogy ez így maradjon a selejtezők zárása után is, és bízunk benne, hogy a svédek eredményei számunkra kedvezően alakulnak” – mondta.

A kedd esti meccs utáni sajtótájékoztatón az mlsz.hu tájékoztatása szerint a moldáv újságírók első kérdése az volt a hazai kapitányhoz, hogy mit kellett volna tenni ahhoz, hogy megnyerjék a magyar válogatott elleni partit? A láthatóan letört Gavril Balint így válaszolt: „Többet kellett volna templomba járni…” A magyar labdarúgás évtizedek óta nem kapott ekkora elsimerést.

Magyargyalázás után is példásan higgadt az MLSZ

„Az erőszak erőszakot szül, a gyűlölet pedig gyűlöletet. Az MLSZ épp ezért nem tervez semmilyen lépést a moldovaiak ellen, ez az európai szövetség dolga – mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó- és jogi irodájának vezetője a MTI-nek, miután a hazai szurkolók „Szar Magyarország” és „Gyűlölünk titeket” feliratokat feszítettek ki a stadionban. – A büntetés nyilvánvalóan nem marad el, hiszen emellett még petárdák repültek a pályára és egy szurkoló is befutott a játéktérre." A magyar szövetség információja szerint a feliratokat nem is moldovaiak feszítették ki, hanem Steaua-drukkerek, ezt támasztja alá, hogy a tacepaók felett nem moldovai, hanem román zászló lengett. Az MLSZ példaértékűen higgadt reagálása pedig legalább olyan elismerésre méltó, mint a pályán elért 2-0!

A csoport állása
1. Hollandia                8  8 - -  34-  5  24
2. Svédország            8  6 - 2  26-  8  18
3. MAGYARORSZÁG 9  6 - 3  22-14  18
4. Finnország             8  3 - 5  15-14   9
5. Moldova                 8  2 - 6    8-15   6
6. San Marino            9  - -  9    0-49   0

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.