Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-24 06:00:00

Csalás, drogcsempészet, emberrablás a magyar futballisták bűnlajstromában

Alakul a magyar börtönválogatott

Az elmúlt időszakban jó néhány aktív vagy már visszavonult labdarúgónak, esetleg klubtulajdonosnak akadt dolga a rendőrséggel, lassacskán nemzetközi szinten is erős börtönválogatottat tud kiállítani Magyarország!

Moldova György zseniális víziója volt a „Börtönválogatott”: a kisregényben úgy kellett összetoborozni a börtönválogatottak világbajnokságára készülő magyar csapatot, manapság nem is lenne olyan nehéz összeszedni egy csapatra való első osztályú focistát a sittről.


Példaképből elrettentő példa

Az utóbbi hetekben a régóta húzódó fogadási csalással kapcsolatos ügy miatt került őrizetbe több labdarúgó, s nyugodtan kijelenthetjük, a sor még nem ért véget. Nemrégiben töltötte le büntetését egy volt első osztályú focista, aki drogcsempészetért került a rács mögé, most pedig emberrablásért köröz a rendőrség egy korábbi élvonalbeli játékost. Így lesz a példaképekből elrettenő példa. És akkor még nem is szóltunk a másodszor is jogerősen elítélt Józsi bácsiról…


Nem kapta meg a pénzét

Bármennyire is furcsán hangzik, a játékosok által elkövetett bűncselekmények szorosan kötődnek a magyar sport általános helyzetéhez. Sokszor ugyanis a pénztelenség viszi rá a jobb sorsra érdemes focistát, hogy bűncselekmények segítségével tartsa fent (átlagnál jóval magasabb) életszínvonalát. Az emberrablás miatt körözés alatt álló Herczku Szabolcs például nyilvános fórumokon is panaszkodott, hogy játékosként és edzőként több egyesületnél sem kapta meg a pénzét. Ez persze nem ad felmentést, de legalább megvilágítja a hátteret, amely ilyen súlyos bűncselekményig vitte az egykori NB I-es focistát.


Álmodtak egy világot maguknak

Az sem véletlen, hogy a fogadási botrányban érintett labdarúgók közül több egykori elsőgenerációs akadémista is található. Ezek a fiatalemberek feltették az életüket arra, hogy focisták, s ennek egyenes folyományaként gazdag emberek legyenek. El is jutottak az NB I-ig, ám itt rá kellett jönniük, hogy a történet nem egészen úgy alakul, ahogyan azt elképzelték. Igaz, a magyar köznépnél jobban keresnek, de életvitelük, másrészt felelőtlen beruházásaik miatt mindez nem elég, hogy komoly tartalékot képezzenek. Ráadásul a futballistaközeg miatt egy élvonalbeli focistának „dukál” néhány költéseges státusszimbólum (autó, napszemüveg, modell barátnő). A fizetésből még éppen kijön hónapról hónapra, amikor jön az ajánlat: 10 ezer eurót kap néhány rossz mozdulatért. Ezen a szinten nehezen visszautasítható az ajánlat. 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Börtön
  • Díjat kapott a börtönlelkész
  • Nagymama, olyan börtönszagod van!
  • Áramot vezetett a kerítésbe – lecsukják
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • Ítélet az öntörvényű kazalgyújtogatónak
  • Magyarországon nincs kínzás a börtönökben?
  • Helybéliek és az elítéltek ugyanabba a templomba járnak
  • Börtönbe vonult Stohl András
  • A bűnözők választhatnak a templom és a börtön közt
  • Az elítéltek újították fel a börtön kápolnáját

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.