Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-22 16:00:00

„A nyilvánosság előtt, titkok és háttéralkuk nélkül kell dolgoznunk”

Ahogy megjósoltuk: Vetési leváltotta a teljes kézis vezérkart

Új alapszabályt fogadtak el a kézilabdások, és a küldöttek megválasztották a szervezet új elnökségét is. Mindenkit lecseréltek.

A Sportok Házában tartott kézilabdás közgyűlésen Vetési Iván, az MKSZ elnöke, egyben a Stratégiai Koncepciót Meghatározó és Alapszabály-előkészítő Bizottság vezetője új alapszabályt terjesztett be, amit a küldöttek egyhangúan elfogadtak.

Vetési Iván elmondta, a megújuló MKSZ lépéseinek öt alapelvet kell szem előtt tartaniuk: a gazdasági stabilitást, az átláthatóságot, a hatékonyságot, a színvonalas szakmai munkát és az eredményességet. Szót ejtett a kedvező jogszabályi környezetről is: – A társasági adóból várható bevételek megváltoztathatják a mi sorsunkat is, ahhoz azonban, hogy kedvező elbírálásban legyen részünk, és valóban megkezdődhessen a pénzek lehívása, átlátható, megújuló szövetségre van szükség. A legszélesebb nyilvánosság előtt, titkok és háttéralkuk nélkül kell dolgoznunk. Meggyőződésem, hogy nincs más út, már csak azért sem, mert nem tudok más tervről, koncepcióról, amely hasonlóan átfogó jövőképet és reményt adna a magyar kézilabdának – mondta.

Az új alapszabály értelmében az eddigi 12 tagú helyett 8 fős lett az elnökség, létrejöttek a régióigazgatóságok, és januártól átalakul a szövetség bizottsági struktúrája is. A küldöttgyűlés az MKSZ tiszteletbeli elnökévé választotta a korábbi főtitkár, elnök, majd június óta alelnök Sinka Lászlót, és tiszteletbeli elnökségi taggá Vanyus Attila eddigi alelnököt. A küldöttek egyhangúan választották meg a lemondott alelnökök és az elnökségi tagok helyére lépő új vezetőséget, amelynek mandátuma 2015 júniusáig szól.

A két új alelnök Fasimon Sándor, a MOL kutatás-termelés divíziójának ügyvezető igazgatója, valamint Hadházy Sándor országgyűlési képviselő lett. A küldöttgyűlés az elnökség tagjává választotta Bienerth Gusztávot, Bódy Dezsőt, Borsos Attilát, Kelecsényi Ernőt és Mátrai Gábort.

 

Forrás: mksz.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.