Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-02-27 18:00:00

Pálingerék olimpiai éremre hajtanak

A katasztrófa után összefogtak a magyar kézis lányok

A női kézilabda Európa-bajnokságon elért 10. hely után sötétnek tűnt a jövő, ám a kudarc után összefogtak az érdekeltek a nagy célért: a 2012-es olimpiai éremért.

A sportvilággal kapcsolatos közhelyek közül talán a legelcsépeltebb az „időben jött pofonról” szóló, most mégis akad némi aktualitása. Igaz, női válogatottunk decemberben nem egy pofont kapott a kontinensbajnokságon, helytállóbb, ha úgy fogalmazunk, megsorozták és többször is padlóra küldték a csapatot. A sokkoló eredmény azonban úgy tűnik, megtette hatását, hiszen pozitív folyamatok indultak el a csapat körül, a játékosok felfogták, hogy ennek a generációnak ez az utolsó lehetősége, hogy olimpiai érmet szerezzen. Korábbi cikkünkben a férfi vonulat esélyeit elemeztük, most jöjjenek a nők!


Pálinger és Ferling is a fedélzeten

Vegyük sorba a jó híreket. Az Eb-ről sérülés miatt hiányzó Görbicz Anita és Zácsik Szandra immáron egészségesek, ráadásul remek formában kézilabdáznak. A válogatottságot a 2009-es világbajnokság előtt egyetemi vizsgái miatt lemondó, s azóta a szövetségi kapitánnyal haragban levő Hornyák Ágnes tisztázta nézetletérését Mátéfi Eszterrel, s újra kerettag lesz, mint ahogy Pálinger Katalin is jelezte, továbbra is szerepel a nemzeti együttesben. Júniusban a németek ellen játszik páros meccset a csapat a világbajnoki részvételért (az olimpiára pedig a decemberi, brazíliai vb-n keresztül vezet az út), s erre a két találkozóra visszatért a válogatottba Ferling Bernadett, a sportág dunaújvárosi ikonja.

Ferling, a dunaújvárosiak egyik legjobbja vállalta a két sorsdöntő meccset                          Fotó: kezilbdas.network.hu

Ha az összefogáshoz kellett az kontinensbajnokság kudarca, akkor megállapíthatjuk, megérte! A csapatösszetétel jó, s ha a gárda sikerrel veszi a németek elleni párharcot, majd a vb-n olimpiai selejtezőt érő helyen végez, akkor szinte biztos, hogy ott lesz Londonban, ahol éremért harcolhat.


Klubszinten már rettegnek tőlünk az északiak

Az elmúlt hetek eredményei azt bizonyítják, hogy a magyar bajnokság Európa egyik legerősebb pontvadászata. A honi mezőnyből kiemelkedő Győri Audi ETO jelen pillanatban a világ talán legjobb csapata – ha nem a legjobb! A Rába-partiaknál a sok klasszis légiós mellett kulcsszerepet játszanak a válogatott alapemberei, azaz Pálinger Katalin, Görbicz Anita, Vérten Orsolya, Hornyák Ágnes, és Kovacsics Anikó. Az NB I-ben a Győrt követő trió is bizonyított az európai kupaporondon. A DVSC remek játékkal nyerte meg selejtező csoportját, s jutott fel a BL-főtáblájára, ahol a sérülésektől tizedelt csapat tisztességgel helytállt. A KEK-ben szereplő Fradi elképesztő bravúrt végrehajtva a tavalyi BL-győztes dán Viborgot verte ki a nyolcaddöntőben, míg a Vác a norvég Byasent búcsúztatta az EHF-kupában. A debrecenieknél kizárólag magyar játékosok szerepelnek, az FTC-nél és váci csapatban pedig egy-egy külföldi kézilabdázó pattogtat, azaz bőven kapnak lehetőséget a hazaiak, méghozzá nívós meccseken. Ráadásul a dán és norvég csapatok megleckéztetése hosszú távon önbizalmat adhat a válogatottnak is, s eljöhet az idő, amikor nem csak klubszinten rettegnek tőlünk az északiak.

B. A.

 

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
  • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
  • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
  • Korda György és Balázs Klári
  • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
  • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
  • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
  • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
  • Petőfi halálát el kell felejteni?
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.