Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-01-31 16:00:00

Kevin McCabe többségi tulajdonos szerint elérkezett az idő

A Fradi sorsa a politika kezében

Megelégelte a Ferencvárost övező nehézségeket Kevin McCabe, az FTC zRT. többségi tulajdonosa, és közleményben tudatta: elérkezett az idő, hogy a klubot másra bízza, s erről a döntéséről tájékoztatta a politikai élet szereplőit is.

Kevin McCabe, az FTC zRt. angol többségi tulajdonosa a klub hivatalos honlapján, az ftc.hu-n közleményben fordult a nyilvánossághoz. Ebben többek között azt írta, hogy a magyarországi körülmények elszomorítják, ezért most érkezett el az idő, hogy a klubot másra bízza. Alább a közleményből közlünk részleteket.

– Kollégáim és én, Budapesten és az Egyesült Királyságban, minden lehetséges erőfeszítést megtettünk annak érdekében, hogy magas színvonalon irányítsuk és fejlesszük az FTC Labdarúgó Zrt-t. (…) Amikor a Fradit 2008. áprilisában megvásároltuk, gyakorlatilag csődközeli állapotban volt. A célunk az volt, hogy a labdarúgás területén szerzett tapasztalatainkkal, szakértelmünkkel és egy jelentős pénzügyi befektetéssel olyan családi és közösségi klubot hozzunk létre, amely képes visszakerülni Magyarország legjobbjai közé. (…) Az első pillanattól kezdve sok időt töltöttünk a terület áttervezésével. Egy új stadion építése volt az elsődleges terv, a hozzá kapcsolódó bevásárlóközponttal, irodákkal és szállodával, valamint egyéb létesítményekkel. Valójában már megegyeztünk a Raiffeisen Bank egyik leányvállalatával az együttműködés feltételeiben, azonban az előszerződés aláírása előtt megváltozott a világ gazdasági helyzete. Látva a pénzintézetek összeomlását lehetetlenné vált, és a mai napon is lehetetlen jelentős banki segítséghez jutni. Véleményem szerint még legalább 3-5 évre lesz szükség ahhoz, hogy a világ visszatérjen a megszokott kerékvágásba. Ezzel együtt tisztában vagyunk azzal, hogy kötelezettséget vállaltunk a stadion 2014-ig történő felújítására. Elkezdtük tehát a kivitelezés előkészítésének munkálatait annak érdekében, hogy a felújítás a tervek szerint megvalósuljon. (…) Rendkívül büszke vagyok a Fradi megvásárlása óta elért sikereinkre, annak ellenére, hogy egyértelműen hiányzott a Főváros és a Ferencvárosi Torna Club egyes tagjainak támogatása. Ezért most érkezett el a megfelelő pillanat, hogy átadjuk a Fradi irányítását olyan megfelelő magyar kezekbe, akik szintén tudják, mit képvisel a Ferencváros Magyarországon. (…)

McCabe azt írta, elszomorítja, hogy Budapesten a Fradi nemzetközi befektetőjét zárt ajtókkal várták és várják. Szinte egyáltalán nem kapott magyar részről szponzori támogatást, annak ellenére, hogy más klubok önkormányzati vagy kormányzati segítséggel ilyen támogatáshoz juthatnak. Egyes korábbi szponzoraik megszegték vállalt kötelezettségeiket. Egy igen jelentős összeget, a Zrt. által befizetett ÁFA-t már nagyon hosszú ideje nem téríti vissza nekik az APEH. A Fradi meccseire a televíziós közvetítés miatt kevesebben látogatnak ki, így csökkentek a jegybevételek, de az MLSZ nem törekszik a bevételkiesés kompenzálására. Feszült a kapcsolat a Fradi és az Ferencvárosi Torna Club egyes vezetői között – fogalmazott.

– Minden szurkolóval szeretném ezért megosztani, hogy most érkezett el az idő, a fent említett okokból, hogy a Fradi vezetését más, hasonlóan hozzáértő szakemberekre bízzam. Ezen szándékomról tájékoztattam a politika szereplőit helyi és magasabb szinten is, mostantól tehát tőlük függ, hogy a fentiek megvalósulása mennyire lesz eredményes.

Mindez gyakorlatilag azt jelenti: McCabe elzárja a csapokat, mostantól nem kíván a Fradira költeni. Ha a politika fontosnak tartja, nyilván lépéseket tesz a klub megvételére. Ha nem, akkor lezárul a történelem zöld-fehér része.

 

Fotó: ftc.hu
 
Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.