Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-18 07:00:00

„A hit nem küszöböli ki a problémákat, de segít legyőzni őket”

A Biblia az olasz futballsztár GPS-e

Nicola Legrottaglie az olasz futball egyik fénylő csillaga, a fiatalok példaképe, s nem csak játéktudása miatt. Jézust hirdeti a pályán és azon kívül is.

Legszebb éveit a Juventusban töltötte, de volt a Milan játékosai is. Legnagyobb bánata, hogy kimaradt a 2006-ban világbajnoki címet nyerő olasz válogatottból. Abból a csapatból, amelyet éppen juventusos védőtársa, a vb évében Aranylabdát nyerő Fabio Cannavaro vezetett diadalra Németországban.


Nem hagyta cserben csapatát

Legrottaglie hűségből is példát mutatott, hiszen amikor a Juventust 2006-ban kizárták az olasz első osztályból, ő maradt a klubnál, s tevékeny részt vállalt a visszakerülésből.
– Talán egyszerűbb lett volna váltani, de nem tehettem meg – mondta döntésének hátteréről a kiváló védő, aki 35 évesen még mindig az élvonalban, a Catania együttesében játszik. De egész pályafutása során egy másik csapat eszméjét is képviselte, tagja ugyanis a világszerte több mint tízezer taggal rendelkező Krisztus Atlétái (Atletas de Cristo) nevű szervezetnek.


Büszke arra, hogy Krisztus atlétája

– Büszke vagyok arra, hogy Krisztus atlétája lehetek – foglalta össze hitvallását. A szervezetnek több mint tízezer tagja van, köztük a jelenkor nagy sztárjai: Lúcio, Edmilson, Júlio Sampaio, Felipe Melo, Cavani vagy éppen Kaká, de tag volt a néhai Ayrton Senna is. A szervezet karitatív kezdeményezései évente több millió dollárral segítik a hátrányos helyzetű gyermeket, egyúttal a sport és Isten szeretetére nevelik őket. – A szüleim keresztények voltak, s már gyerekkoromban mindig ott voltam velük a templomban. Közben éltem a fiatalok mindennapi életét, nem ismertem fel Jézust. Aztán eljött a nap, amikor rádöbbentem: amit korábban elmondtak nekem, az mind igaz. Rájöttem, hogy Jézus igazi, Jézus él, s ez az egész nem csak egy tündérmese. Tudom, hogy Jézus valóban feltámadt, és ma is itt él köztünk. Ezt akarom megértetni a fiatalokkal. Azt viszont tudniuk kell, hogy a hit nem küszöböli ki a problémákat, de segít legyőzni őket.


Tudja, mi a rossz és mi a jó

Nicola Legrottaglie folyamatosan olvassa a Bibliát, s mindig talál benne megszívlelendő útmutatást, tanácsot. – A Biblia által tudom megérteni, hogy Isten mit akar megvalósítani, milyen valójában, milyen a karaktere. Egyfajta tükörként használom a Bibliát. Tudom, hogy 2000 évvel ezelőtt született, mégis még mindig aktuális és ami a legfontosabb: igaz! Számomra olyan a Biblia, mint egy GPS, amely vezet az utamon, s amelynek segítségével megértem, hogy mi a jó és ami rossz! Gyerekként az Úrhoz imádkoztam, és azt mondtam neki: Ha egy nap Serie A-s futballistává teszel, cserébe a visszavonulásom után misszionárius leszek" – mondta egy iskolában a kis nebulóknak, akikre mély benyomást tett: – Az, hogy nektek beszélhetek Jézusról, az érzelemtelibb és fontosabb, mint egy Juve–Inter derbi!

 

M. B.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.