Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Programbörze
2012-01-27 07:00:00

Programok, amelyeken érdemes részt venni

Olyan programokat szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani, amelyek számunkra lelkiségük vagy tartalmuk miatt fontossá váltak. Fogyasszanak!


Programajánló 2012. január 28. – 2012. február 3.

 A Világnak vége? Mik lesznek a jelek?

Helyszín: Kelenföldi Missziós Központ (Budapest. XII. Etele út 55.)
Időpont: 2012. január 28. 13.00

Sokat foglalkoznak a médiában, hogy a Maja kalendárium szerint 2012 az utolsó éve a történelemnek. Rengeteg film jelenik meg, ami katasztrófa jellegű. Mit gondolunk ezekről a jóslatokról? Mit tanít a Biblia az utolsó időkről? Milyen jelek lesznek, amik segítenek nekünk felismerni, hogy közel van az Úr? Gyere el, és vitassuk meg a témát, és tanuljunk egymástól. A programokra, kérjük, érkezzetek pontosan!
Egy rövid ismerkedéssel és közös énekléssel indítjuk a Szabad Szombat programját, majd folytatjuk az előadással, és utána kis csoportokban tovább beszélgetünk. Ezt követően megnézünk a témánkhoz kapcsolódóan egy jó filmet. A délután házigazdája: Fűtő Róbert.


Urs Widmer: Top Dogs

Helyszín: Katona József Színház, Kamra ( 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6. )
Időpont: 2012. január 28. 19.00

„A Top Dogs szereplői kirúgott menedzserek –nyomorult ‛lúzer‛ banda –, akiket gyötör a kétségbeesés, mardos a szégyen, emészt a harag. Ám az ember-orcájú kapitalizmus hőseink segítségére siet. Befizeti őket egy csinos kis ‛crash-tréningre‛, ahol majd új állást keresnek nekik, egyszersmind az elveszett lelkeket gatyába rázzák, s mindezt a legtudományosabb módszerekkel – a legtudományosabb pszichológiával! De nem ám azzal, amelyiket TAJ-kártyára mérnek a diliházban! Nem! Ez a tudomány az a tudomány, amelynek segítségével az ember, a megfelelő pillanatban mosóport, bankot meg pártot választ. Szóval, lesz mit tanulni! Hegyezzétek a füleiteket, tisztelt polgárok!” Rendezte: Bagossy László.


Ládafia Bábszínház: Az ördög kilenc kérdése

Helyszín: Millenáris, Padlás ( 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)
Időpont: 2012. január 29. 11.00

Világot jelentő deszkái kerekekre szerelt fenyőfákból vannak. Társulata bábok, hársfából faragva, öltöztetve. Kellékei a hajdan volt mindennapi élet lassan homályba tűnő megannyi eszköze.
Mindez azért, hogy népmeséink könyvekbe kötözött lélegzete újra szélfútta lehessen.
A Ládafia Bábszínházban az előadások szabad ég alá teremtetnek, és a felhasznált anyagokkal, eszközökkel egy olyan világ idéztetik meg, mely egykoron meséink bölcsője volt.


Orgonazenés áhítat

Helyszín: Budapesti – Deák téri evangélikus templom ( Budapest, Deák tér)
Időpont: 2012. január 29. 18.00

Bódiss Tamás orgonaművész közreműködésével. Műsoron: 1. G. Ph. Telemann és J. L. Krebs korálelőjátéka a Wie schön leuchtet der Morgenstern (Szép, tündöklő hajnalcsillag) kezdetű énekre; J. S. Bach: g-moll fantázia és fúga BWV 542; E. Elgar: Imperial march Op.32; F. Mendelssohn-Bartholdy: B-dúr szonáta Op.65 No.4


Mária út

Helyszín: Szent István-bazilika ( 1051 Budapest, Szent István tér 1.)
Időpont: 2012. január 30. 18.00

A Mária Út Közhasznú Egyesület képzést hirdet 2012-ben, az Új Evangelizáció évében, a Mária Út megismertetésére. A képzés elvégzéséről tanúsítványt kapnak a résztvevők. További infó: mariautapostolkepzes@gmail.com címen vagy 06/30/910-0530-as mobilszámon.


Hubble 3D - Szemtől szemben a világegyetemmel

Helyszín: Cinema City Aréna (1087 Budapest, Kerepesi út 9. )
Időpont: 2012. január 30. 19.00

A világűrbe repül a NASA, az IMAX és a Warner Bros filmgyár közreműködésével egy IMAX 3D kamera is, amely a Hubble űrteleszkópon végzett munka minden részletét rögzíti. Ezekből a képekből és az űrteleszkóp által az űr mélységeiről készített felvételekből készült a film.


Test és lélek imája – táncmeditáció

Helyszín: Sacré Coeur Nővérek Forrás Lelkiségi Központja ( Budapest, XII. Mese u. 11.)
Időpont: 2012. január 31. 18.30–20.30

Zene és csend, mozdulat és mozdulatlanság, lépések és megállások harmóniája és különbsége vezet be az imádságba. Minden alkalom meghívás a belső figyelemre, ami segíthet abban, hogy találkozzam Istennel, önmagammal, és megéljem a közösség erejét. Vezeti: Csókási Anna RSCJ. További infó: rscj.mese@gmail.com mobil: 06/30/476-7590


Pálferi – Lélekbevágó ( A személy, a kapcsolatok, a család és a közösség kibontakozásának lehetőségei)

Helyszín: Millenáris B épület ( 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)
Időpont: 2012. január 31. 19.00

Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadások, amelyeket ő alkalmaknak hív, bárki számára érthetők és befogadhatók legyenek – s hogy mindenki megőrizhesse a maga meggyőződését, miközben nyitottá válhat új tartalmak befogadására. A fiatalok számára érzékeny témaválasztás, illetve a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek – vallási és felekezeti hovatartozástól függetlenül.


„Forró könyvek” – a társadalomtudomány nyugati tabui új megközelítésben

Helyszín: Párbeszéd Házában (Budapest 1085, Horánszky u. 20.)
Időpont: 2012. február 01. 18.00

Kiss Ulrich jezsuita közgazdász és társadalomkutató olvasóklubjában olyan, magyarra nagyrészt le sem fordított könyveket vesz górcső alá, amelyek Nyugat-Európában vagy éppen a tengerentúlon komoly vitát indítottak a szerzők téziseinek helytállóságáról. Most Thomas L. Friedman: És mégis lapos a föld (2008.) című könyvével foglalkozik.


Az árnyból szőtt lélek

Helyszín: Petőfi Irodalmi Múzeum, (1053 Budapest, V. kerület, Károlyi Mihály utca 16.)

Időpont: 2012. február 2. 10.00–18.00

A kiállítás Tóth Árpád szín-hang-illat érzékeltetését megmutató szinesztéziás költészetének bemutatását tűzte ki célul. Költészete mellett tanulmányai, műfordításai, publicisztikája, humoreszkjei is megjelennek, hiszen például játékos ötletei, csipkelődő tréfái kevésbé ismertek. Természetesen kiemelt helyet foglalnak el Tóth Árpád sajátkezű rajzai, karikatúrái. A magánélet és az irodalmi élet különböző szakaszaiba pillanthatnak bele a látogatók egy multimédiás program segítségével, melyhez múzeumunk saját anyagán túl a Debreceni Irodalmi Múzeumtól és a Magyar Nemzeti Múzeum fényképtárától is kértünk másolatokat.


Carneval (Közép-erurópai Táncszínház előadása)

Helyszín: Nemzeti Táncszínház, (1014 Budapest, I. kerület, Színház utca 1–3.)
Időpont: 2012. február 03. 19.00


Ez elrajzolt játékcirkusz, lesből párbaj, az alvilág szófogadatlanul nyomunkba ered. Úgy simulok, ahogy rántasz, dorombolom a ritmust, ringasd csak tenyeredbe zárt szögletes szívem. Varázsütésre maszkot váltunk, árnyékot sütkérezel körém, vadóc. Hány arcunk van? Hány arcunk lehet?
Hányat ismerünk? Melyik valódi? És vajon melyik irányít? A CARNEVAL című előadás az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze ebben a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nemcsak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak. Az előadást Duda Éva Harangozó-díjas koreográfus készítette.


Női bibliaóra

Helyszín: Golgota Keresztény Gyülekezet ( Budapest, VII.kerület, Erzsébet krt. 13.)
Időpont: 2012. február 03. 18.30


A sorozat arról szól, hogy az Ige alapján mit jelent Isten szerinti nőnek lenni, és hogyan kell nőként Lélek szerint járni. Többek között áttanulmányozzuk a nő teremtését, bukását, új életét Krisztusban, valamint szóról szóra végigvesszük a Titusz 2,3–5 igeszakaszt sok-sok megélt bizonyság kíséretében. Célunk megtanulni Krisztus tanítványaiként Isten dicsőségére élni a női lét különböző területein. (Következő dátumok: február 17., március 2. stb.).
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.