Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Programbörze
2012-01-14 07:00:00

Programok, amelyeken érdemes részt venni

Olyan programokat szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani, amelyek számunkra lelkiségük vagy tartalmuk miatt fontossá váltak. Fogyasszanak!


Programajánló 2012. január 14. – 2012. január 20.


Évnyitó gyerekprogram

Helyszín: Millenáris, Fogadó (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)
Időpont: 2012. január 14. 10.00

Lesz: Cirógató – Ölbeli kalandozás a képzelet szárnyán; Baba Bú-Jó – Játszóház kicsiknek;
Csiribiri kézműves műhely; Kolompos koncert és táncház; Cirógató – Ölbeli kalandozás a képzelet szárnyán; Az egri Babszem Jankó Gyermekszínház bemutatja: Vidám mesék (A Babszem Jankó Gyermekszínház idén a legapróbbakat is színházba invitálja. Szeretnénk már az izgő-mozgó porontyokat is valódi színházi élményben részesíteni!)


Az ember nem tud „nem kommunikálni” (Paul Watzlawick)

Helyszín: Sacré Coeur Nővérek Forrás Lelkiségi Központja, Budapest, XII. Mese u. 11.
Időpontok: 2012. január 14. 10.00–18.00

Amit hallunk, és amit kimondunk – életet adhat, vagy életet vehet el. A kommunikáció alapja is az egymásra figyelés, de mennyire tudatos ez a számunkra? Szeretnéd ezt gyakorolni, magadat egy csoportban kipróbálni? Észlelni, tudatosítani, felismerni, ami benned és a másik emberben történik?
Vezeti: Csókási Anna RSCJ és Paál Judit RSCJ diplomás TCI tréner Információ és jelentkezés: rscj.mese@gmail.com, 30/4767590 ( További időpontok: február 11., március 10., április 14.)

 


Tátrai Trend koncert

Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3.)
Időpont: 2012. január 14. 20.00

Előzenekar: Béki Blues Band, amely 1993 nyarán alakult Budapesten, és azóta is a legnevesebb klubokban állandóan jelen vannak. Irányvonalainkban a Gary Moore és Stevie Ray Vaughan által képviselt könnyedebb, dallamosabb blues zenét követik feldolgozásaikkal, valamint Scott Henderson, Billy Cobham szerzeményeket is felvettek a repertoárunkba. Tátrai Trend: A Latin Duót már a fellépéseken nagy társaság kísérte köztük volt Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek) is. Tibusznak megtetszett a velük való közös muzsikálás, s 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.

 

Az Ökumenikus Imahét megnyitója „… mindnyájan el fogunk változni.”
(1Kor 15,51)

Helyszín: Szent István-bazilika, 1051 Budapest, Szent István tér 1.
Időpont: 2012. január 15. 19.00

Imahét a Krisztushívők Egységéért 2012 című Ökumenikus Imahét megnyitó istentiszteletén szentbeszédet mond dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek. Igét hirdet Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke. Az istentisztelet liturgiájában az Ökumenikus Tanács tagegyházainak püspökei valamint vezető lelkipásztorai végeznek szolgálatot. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ima és böjt a gyülekezetünkért és az Eklézsiáért

Helyszín: Golgota Gyülekezet (1073, Budapest, Erzsébet krt. 13.)
Időpont: 2012. január 15–22.

Január 8-tól elindult Magyarországon egy 3 hetes felekezetközi böjti és imaidőszak. Ezen időszak alatt több gyülekezet összefogva részleges vagy teljes böjtöt tart, és ugyanazokért a célokért imádkozik. Bátorítunk mindenkit, akit indít az Úr, hogy csatlakozzon a böjt és imádság olyan formájával, amelyben szabadnak érzi magát (böjt lehet olyan időigényes tevékenységekről, dolgokról való lemondás, is amelyek helyett önuralmat gyakorolva Istenre koncentrálunk, vele töltünk időt). Tudjuk, hogy nem mindenki tud egyhuzamban több napot böjtölni, tehát mindenki személyes döntésére bízzuk, hogy mikor, mivel és mennyit böjtöl. Vasárnap esti alkalmak előtt, 18.00-kor imádkozni is fogunk az adott hét témáiért. A legfontosabb, hogy egyénileg és közösségileg, megalázva magunkat keressük a mi Urunk jelenlétét és megértsük szavát. (2Krón 7:14.) Minden városban és térségben a gyülekezetek maguk döntik el és szervezik meg az imádkozások formáját és azt, hogy összefognak-e más gyülekezetekkel közös imaalkalmakat tartva a háromhetes időszakban. (Info: imabojt.blog.hu.)

 

Friedrich Dürrenmatt: János király

Helyszín: Örkény István Színház ( 1075 Budapest, Madách tér 6.)
Időpont: 2012. január 16. 19.00

Két nagyhatalom csatározik egymással: Anglia és Franciaország. A shakespeare-i királydráma Dürrenmatt gunyoros átiratában a hatalmi játszmák mai dramaturgiáját tárja elénk. Hősei nem évszázados távlatokban gondolkodó történelmi uralkodók, hanem a pillanatnyi állva maradásért taktikázó politikusok. A dramatizált krónikából komédia lesz. Ami a lázas csaták, királyházasságok, ígéretek, törvények, uralkodói tárgyalások és kézfogások után marad: a még reménytelenebb jövő. Rendezte: Bagossy László

 

Indul a Tabulatúra régizene klub

Helyszín: Budai Református Egyházközség Bp. I. Szilágyi Dezső tér 3. gyülekezeti nagyterem
Időpont: 2012. január 16. 19.00


Tea, sütemény mellett ismerkedhetünk a régi korok zenéivel, hangszerekkel, egymással. Mindenkit nagy szeretettel várunk! A belépés ingyenes.

 

Liszt Ferenc emlékei nyomában Európában

Helyszín: Credo-ház, Vác, Kossuth tér 4.
Időpont: 2012. január 17. 18. 00

Liszt Ferenc emlékei nyomában Európában -Deák Piroska és Messik Miklós vetített előadásán közreműködnek a Pikhéty T. Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei Tóth Judit hegedűművész vezetésével. A helyszínen fotó-dokumentumokból összeállított kiállítás várja az érdeklődőket. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak. További információ: Sátori Lászlóné: 06 20/974-24

 

Számomra nincs más választás (Időszaki kiállítás a 100 éve született Raoul Wallenberg emlékére)

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum körút 14–16. )
Időpont: 2012. január 17. 10.00

Raoul Wallenberg születésének 100. évfordulóját Svédország és Magyarország is emlékév megrendezésével ünnepli. A két ország külügyminisztériuma közreműködésével és a Svéd Intézet szervezésében az emlékév nyitányaként elsőként nyílik meg egy különleges utazókiállítás, melynek további nemzetközi állomásai Moszkva, Berlin, Tel Aviv, Washington, New York és Toronto. 1945. január 17-én három szovjet katona kíséretében munkatársai utoljára látták Raoul Wallenberget. „Nem tudom, vendég vagyok-e vagy fogoly?” mondta, mielőtt végleg elköszönt. Wallenberg a diplomáciai érintkezés szokásos formáit messze meghaladó módon küzdött az emberéletek megmentéséért. Mindenhová eljutott, ahol segíteni lehetett és kellett. Határozott fellépése és egyéniségének varázsa feledtette ellenségeivel, hogy ő is ugyanolyan védtelen és kiszolgáltatott, akár védencei. (A kiállítás 2012. február 12-ig látható.)

 

Retró szerelem

Helyszín: Cinema City Allee (1117 Budapest, Október Huszonharmadika utca 8–10.)

Időpont: 2012 január 18. 10.15

1988, balatoni úttörőtábor: Doreen és Isabell 17 éves ikrek, Kelet-Németország vidéki területéről utaznak ide edzőtáborba. Mindketten keményen dolgoznak, hogy sikeres evezősként bekerüljenek az atléta-képzőbe. Még a táborba vezető úton összetalálkoznak egy csapat hamburgi, azaz nyugat-német fiatallal. Doreen egyből beleszeret az egyik fiúba. A lányok edzője és úgy általában a külvilág szerint a kettőjük közötti kapcsolatnak még csak a gondolata is botrány. Bár Isabell megérti Doreent, mégis ekkor történik meg először, hogy a két testvér nem oszt meg mindent egymással, véleményük és vágyaik különböznek, miközben szembesülniük kell életük eddigi legnehezebb döntésével. (Színes, feliratos, német-magyar romantikus vígjáték, rendezte: Robert Thalheim.)


Fortuna-csütörtök

Helyszín: Eiffel Tér Jégpálya (1062 Budapest, Teréz körút 55–57. )
Időpont: 2012. január 19. 10.00–24.00


Idén ismét jégpálya az Eiffel téren, ahol profi oktatókkal, játékokkal, és további kedvezményekkel várnak Titeket. Megújult környezetben várnak mindenkit, aki egy kis mozgásra és vidámságra vágyik Budapest szívében, a Nagykörút tőszomszédságában, a Nyugati pályaudvar mellett.
A város egyik legolcsóbb és legjobb helyén található jégpályáján mindössze 500 forintért válthatsz napijegyet, diákkal pedig még olcsóbban, 400 forintért egész napos programot szerveztél magadnak. Ha pedig nincs saját korcsolyád, akkor sincs miért aggódnod, itt bérelhetsz. Csütörtökönként „Fortuna-csütörtököt” szervezünk ahol apró finomságok közül húzhattok egyet magatoknak jegyetek mellé! Jégre fel!


Csendmeditációs lelkigyakorlat kezdőknek és haladóknak

Helyszín: Életrendezés Háza, 7629 Hosszúhetény, Püspökszentlászló u. 11–12.
Időpont: 2012. január 20–27.

Úgy érezzük, hogy imáink fölöslegesen túlterheltté és bonyolulttá válnak? Nem tudjuk lecsendesíteni gondolatainkat, és sokszor belefáradunk, belegabalyodunk problémáinkba? Néha tapasztaljuk, hogy értelmünk is kudarcot vall egy-egy kérdés megoldásában. Ugyanakkor szeretnénk megnyugvást találni, elcsendesedni és vágyunk az egyszerűségre. A szemlélődést, mint a legegyszerűbb ima- és életmódot tanítják immár évszázadok óta keleti és nyugati szerzetesek egyaránt. Az ő tapasztalatuknak ad mai formát Jálics Ferenc SJ szemlélődő lelkigyakorlata, akinek útmutatásai alapján itt bevezetést kapunk a csendes, szemlélődő imába. Kísérő: Hofher József SJ

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.