Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Programbörze
2012-01-06 18:00:00

Programok, amelyeken érdemes részt venni

Olyan programokat szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani, amelyek számunkra lelkiségük vagy tartalmuk miatt fontossá váltak. Fogyasszanak!


Programajánló 2012. január 7. – 2012. január 13.

 

Moha és Páfrány

Helyszín: Kolibri Fészek (Budapest, Andrássy út 74. )
Időpont: 2012. január 7. 10.30

Mindenki tudja, hogy az erdőben moha és páfrány lakik. Azt talán kevesebben, hogy van egy olyan erdő, amelynek Moha és Páfrány, a két huncut erdei manó a lakója. Hol ők vannak veszélyben, hol őket mentik meg – ahogy ez már a mesékben lenni szokott. A felnőttek egy hajdan népszerű televíziós mesesorozatból emlékezhetnek hőseinkre. Most a gyerekeken a sor a megismerkedésben…Játsszák: Török Ágnes és Szívós Károly; Rendezte: Szívós Károly.

 

Baptista istentisztelet

Helyszín:Budaörs, Dalmex Kft. épülete, Sport u. 6.

Időpont: 2012. január 08. 10:00

A legfontosabb célunk, hogy állandó személyes kapcsolatban legyünk a mindenható Istennel, és jó kapcsolatban legyünk egymással. Ennek a kétirányú kapcsolatnak az egyensúlya biztosítja a gyülekezetünk felszabadult, örömteli légkörét. Így idősek és fiatalok, gyerekek és felnőttek egyaránt jól érzik magukat. A gyülekezet az a közösség, amelyhez fogható nincs, hiszen Jézus Krisztus a vezetője, aki megváltóként meghalt és feltámadt, és ma is él. Az Ő jelenlétét és áldásait éljük át a gyülekezetben. Valóságos életváltozások, gyógyulások, bűnöktől, rossz lelkiismereti terhektõl szabadulnak meg folyamatosan emberek. Gyerekeknek külön kreatív program! Mindenkit szeretettel várunk!

 

Családi nap

Helyszín: Budafoki evangélikus gyülekezet (1221 Budapest, Budafok, Játék u. 16. )
Időpont: 2012. január 8. 10.00
(11 órától előadást tart dr. Major Jenő igazgató: …és láttuk az Ő dicsőségét címmel.)


Együttélés vagy templomi esküvő?

Helyszín: Budapest, Nagyvárad téri református gyülekezet altemploma (VIII. ker. Üllői út 90.),
Időpont: 2012. január 8. 17.00

Az együttélés – még akkor is, ha a (polgári) társadalom ezt az életformát jóváhagyja – egyszerűen nincsen összhangban Istennek a házasságra vonatkozó tervével. Ez magyarázza azt is, hogy a házasságkötésük előtt már együtt élő párok többsége túl nehéznek találja a házasságot ahhoz, hogy kitartson mellette. A házasságon kívüli nemi élet visszaélés lenne a házasság szentségi mivoltával, a szexualitás szentségi erejével és az emberi méltósággal? Vagy mégsem? Előadó: dr. Sípos Ete Álmos, a Biblia Szövetség főtitkára.

 

Gyógyító szeretet a gyászban

Helyszín: Budapest Kelenföldi Szent Gellért-templom (1115 Budapest, Bartók Béla út 149.)
Időpont: 2012. január 9. 18.00–19.30

A szülőjét, gyermekét gyászolók számára hétfőnként. A foglalkozásokat Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária vezetik.

 

Kreatív meditáció – alkotás és ima

Helyszín: Sacré Coeur Nővérek Forrás Lelkiségi Központja ( Budapest, XII. Mese u. 11.)
Időpont: 2012. január 10. 18.00

Egyszerű imára, egy ősi tapasztalat felfedezésére hívunk. Belekóstolunk e szavakon túli, alkotó-teremtő ima egyik formájába, ahol a gondolatok kikapcsolásával, a lelkünk mélyéből fakadva formálódik két kezünk közt egy rajz, egy festmény, egy agyagfigura vagy más. A színek, formák nyelvén alakot ölthetnek, amiket a szavak elfednek, vagy amikre nem találunk szavakat. A részvételhez átlagos kézügyesség és képzelőerő elegendő. Vezeti: Bánkúti István szobrászművész és Révay Edit RSCJ.


nőNyugat

Helyszín: Thália Színház – Arizona Stúdió (1065 Budapest, Nagymező u. 22.)
Időpont: 2012 január 11. 20.00

A Nyugat indulásának éveiben, az irodalom megújulásával párhuzamosan, a magyar társadalomban megindult egy csendes forradalom. Polgári nők serege vágyott vagy kényszerült arra, hogy otthagyva a „privát mamuskaéletet”, egzisztenciát, sikert és megbecsülést vívjon ki magának – saját jogon. Ennek az átmeneti kornak emblematikus figurái a folyóirat körül íróként, múzsaként, feleségként, barátként szereplő nők, akiknek sorsa és munkássága ma már elhomályosult része kulturális emlékezetünknek. Szereplők: Bíró Kriszta, Für Anikó, Hámori Gabriella / Gryllus Dorka, Kerekes Viktória, Lázár Kati mv. Rendezte: Mácsai Pál (A Thália Színház és az Örkény István Színház közös produkciója).


Megemlékezés az urivi áttörés 69. évfordulójáról

Helyszín: Szent István Művelődési Ház (8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.)
Időpont: 2012. január 12. 16.00

Ezt követően Don-kanyar Emlékkápolna, Pákozd, Mészeg-hegy – emléktűzgyújtás.
A Don-kanyar fogalom. De a Don-kanyar jelkép is. Az idősebb nemzedék, a hetven-, nyolcvanévesek tudatában így él: A DON-KANYAR!
Földrajzi értelemben természetesen több Don-kanyar létezik, hiszen Sztorozsevojénél, Urivnál, Korotojaknál és Scsucsjénél is szinte hozzásimul a folyó a hullámtörő parthoz, hogy aztán újabb lendületet véve, hol kisebb, hol nagyobb görbületeket leírva hömpölyögjön tovább. Itt, a méltóságteljes megfontoltsággal tovahaladó folyó mentén vérzett el 1943. január tizenkettedikén, illetve az urivi áttörést követő napokban a magyar királyi 2. hadsereg.


Roger testvér

Helyszín: Szent István Művelődési Ház (8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.)
Időpont: 2012. január 13. 16.30

„Útkereső" Filmklub – Roger testvér – Találkozások a taizéi testvérrel (francia dokumentumfilm)
Ahogy Roger testvér egyre idősebb lett, úgy vált számára egyre fontosabbá ez a szó: jóság. Szívesen idézte Nagy Szent Bazilt, akinek szemében az ember jósága Isten visszfénye volt, annak megnyilvánulása, hogy az ember Isten képmása. Az az elképzelés, hogy Isten szigorú bíró, sok ember tudatában okozott pusztítást. Roger testvér épp ellenkező véleményen volt: Isten csak szeretni tud. Isten feltétel nélkül szeret. Mindenekelőtt a fiatalok figyelmét kellett fölhívni erre, akiket a folyamatos szidások elzárnak a szeretet Istenétől.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.