Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Programbörze
2011-12-30 09:20:00

Programok, amelyeken érdemes részt venni

Olyan programokat szeretnénk az Önök figyelmébe ajánlani, amelyek számunkra lelkiségük vagy tartalmuk miatt fontossá váltak. Fogyasszanak!


Programajánló 2011. december 31. – 2012. január 06.

Fonó Folk Szilveszter

Helyszín: Fonó Budai Zeneház (1116 Budapest, Sztregova u. 3. )
Időpont: 2011. december 31. 20.00

A táncházi muzsikát a Szászcsávási zenekar és a Téka együttes biztosítja másnap hajnalig. A szászcsávási cigány zenészek több nemzedékre visszamenően a környék híres muzsikusai: bár a kórusnak nem tagjai, az énekeket ők is jól ismerik, és az átlagosnál zeneileg igényesebb közönségük a gyenge muzsikusokat nem tűri meg. Az erdélyi mérték szerint jómódú faluban a cigányok közül igen sokan játszanak valamilyen hangszeren: főleg vonóshangszeren, újabban tangóharmonikán, dobon, szaxofonon, elektromos orgonán is. A faluban ma is több zenekarra való zenész él. A szászcsávási zenészek repertoárja rendkívül széles. Ennek egyik oka, hogy magyaroknak, románoknak, cigányoknak egyaránt muzsikálnak. Információ: 06-1-206-5300; Jegyfoglalás: mlevai@fono.hu

 

Óévi istentiszteletek és Retro Szilveszteri Buli

Helyszín: Golgota Keresztény Gyülekezet ( 1073, Budapest, Erzsébet krt.13.)
Időpont: 2011. december 31. 18.00 és 20.30

A második istentiszletet végeztével 22.30-tól szilveszteri programokkal folytatjuk a napot és búcsúztatjuk az óévet. Idén Retro szilveszteri bulit tartunk, hiszen már mi is 20 éves múltra tekinthetünk vissza a Golgotában. Ezért az ajánlott öltözet valamilyen Retro stílusban a 80-as évekig bezárólag valamelyik kor stílusában. Belépőgy nem lesz idén, mert szeretnénk, ha az istentiszteleten mindenki részt vehetne, aki akar. Ha szeretnél maradni a partira is, mivel szeretetvendégséggel szeretnénk egymás felé szolgálni, ezért kérünk, hogy ha teheted, hozz magaddal valamilyen sós vagy édes finomságot és/vagy üdítőt. Kérünk, nem hozz magaddal alkoholt! Az éjféli pezsgőzéshez mi biztosítjuk a pezsgőt. Ha szeretnél részesülni az éjfél utáni meleg ételből (lencsefőzelék kolbásszal/vagy virslivel + üdítő), 600 Ft-os jegyet kell váltanod elővételben a bulit megelőző napokban a bibliaórák előtt vagy után az Infó Pultnál.

 

A Mária Légió virrasztást hirdet a Szent István-bazilikában

Helyszín: Szent István-bazilika (1051 Budapest, Szent István tér 1.)
Időpont: 2011.december 31. 20.00- 2012. január 1. 05.00

Éjfélkor szentmisével köszöntik az újesztendőt. Mindenkit szeretettel várnak.


Alternatív szilveszter és imádság a Szent Egyed közösséggel

Helyszín: Deák téri evangélikus templom előtt ( Budapest, Deák tér)
Időpont: 2011. december 31. 19.00

Az év utolsó estéje a visszatekintésé és a vidámságé. Van-e okuk minderre az otthontalanoknak, különösen ennek a 2011. évnek a végén? A Szent Egyed közösség meg akarja mutatni nekik, hogy ezen az estén nincsenek elfelejtve. Forró italt és szendvicseket visznek a Deák téren, az Astorián, a Kálvin téren és környékén élőknek. Aki tud, vigyen magával egy termosz forró levest, teát, néhány szendvicset (és ha van hálózsákja, pokróca, amit oda tud ajándékozni)! Ezt követően 21 órakor a Bakáts téri templomban a Szent Egyed közösség szervezésében rövid hálaadó imádság lesz. A végén, kb. 21.30-kor koccintás.


Újévi istentisztelet

Helyszín: Torbágyi Református Egyházközség ( 2051 Biatorbágy, Fő u. 59. )
Időpont: 2012. január 01. 10.00
Igét hírdet: Tankóné Bíró Mónika lelkipásztor

Újévi istentisztelet

Helyszín: Pécsi Evangélikus Egyház ( 7621 Pécs, Dissvhka Győző u. 4–6.)
Időpont: 2012. január 01. 08.00; 10.00; 18.00
Igét hírdet: Németh Zoltán és Unyi Anikó

Csizmás, a kandúr

Helyszín: Corvin Budapest Filmpalota
Időpont: 2012. január 02. 10.00; 12.00; 13.00; 16.00 és 17.00

Jóval azelőtt, hogy találkozott volna Shrekkel, a legendás Csizmás Kandúr hősies utazásra vállalkozik: összefog az észkombájn Tojás Tóbiással és a dörzsölt Puha Praclival, hogy ellopják a híres aranytojást tojó ludat. Ez aztán a kilenc életre szóló kaland! Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs vígjáték, rendezte: Chris Miller.


Pálferi – Lélekbevágó

Helyszín: Millenáris, Teátrum ( 1024. Budapest, Kis Rókus u. 16–20.)
Időpont: 2012. január 03. 19.00

Pál Ferenc (Pálferi) papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel előadásokat fiataloknak pszichológia, spiritualitás, mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája érinti a teológiát és a társadalomtudományokat is. Pál Ferenc katolikus papként is fontosnak tartja, hogy az előadásokon, amelyeket ő alkalmaknak hív, mindenki megőrizhesse a maga meggyőződését, miközben nyitottá válhat új tartalmak befogadására. A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek, vallási és felekezeti hovatartozástól függetlenül.

Interfészek

Helyszín: Corvin Áruház III. emelet (1085 Budapest, Blaha Lujza tér 1.)
Időpont: 2012. január 04. 20.00

Hardverek, szoftverek, mátrixok, jelfrekvenciák, konzolok, csatlakozók? Az internetes kommunikációhoz és a számítógép-használathoz elengedhetetlenül fontos eszközök és kifejezések. De ismerjük-e valódi jelentésüket, pontos definíciójukat? Értjük-e hogy mi minden is történik a vezérlő és az illesztő, a bemeneti és a kimeneti készülék között? A Mohogy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének hallgatói és egykori diákjai ezen kommunikációs folyamatok és műveletek élő rekonstrukciójára tesznek kísérletet Bársony Júlia konzulens vezetésével, Tillmann József filozófus és esszéista információs hierarchiaelméleti írásai alapján. „Életre keltik", valós térbe helyezik a Harmadik Hang Háza társulat újonnan induló honlapjának szerkezetét, a www.harmadikhang.hu weboldal tartalmának virtuális könyvtárait. Előzetes bejelentkezés ajánlott a harmadikhang@gmail.com címen.

 

Alerant Jazz Est: Vukán Trio

Helyszín: Budapest Jazz Club ( 1088 Budapest, VIII. kerület, Múzeum utca 7. )
Időpont: 2012. január 05. 21.00

A zongora virtuóz mestere, Vukán György talán a legsokoldalúbb muzsikus a mai magyar jazzvilágban. Egyike volt azoknak, akik lerakták ebben az országban a művészi szinten játszott jazz alapjait. Tehetsége és tevékenysége messze meghaladja a műfaj korlátait. Fellépnek: Vukán György, Pecek Lakatos Krisztián és Balázs Elemér.

Makrancos Kata (vígjáték)

Helyszín: Vígszínház ( 1137 Budapest, Szent István krt. 14.)
Időpont: 2012. január 6. 19.00

A bravúros vígjáték főhőse az éles nyelvű, nyers modorú Kata, aki mindenkit elmar maga mellől, így nem sok reménye van a házasságra. Ám mégis akad egy elszánt férfi, Petruchio, aki vállalkozik Kata megszelídítésére... Vajon mivel kelti fel egy életerőtől duzzadó, akadálymentes hódításokhoz szokott, magabiztos férfi figyelmét? Találkozásuk láttán a néző előtt fölsejlik a szimpla macsó nőgyalázás lehetősége, de éppen úgy a férfi–nő kapcsolat mindig kiszámíthatatlan biokémiája is. Rendezte: Gothár Péter

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.