Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
2010-11-17 17:43:00

Alternatív szórakozás a szomjazó híveknek

Katolikus kocsma

„Egy katolikus is lehet szórakoztató” mottóval nyílt meg Róma központjában a II. János Pál pápáról elnevezett söröző. Az olasz főváros első katolikus kocsmáját maga a főpolgármester avatta föl, és úgy hírlik, máris nagy népszerűségnek örvend.

 „Annak a téves szemléletnek az eloszlatásához akarunk hozzájárulni, mely szerint a fiatal hívő zárkózott, unalmas és nem tud szórakozni” - mondta az avatási ünnepségen a söröző tulajdonosa. 
 
 A több száz fő befogadásra képes pub a legnagyobb római sétálóutca közepén, a San Carlo al Corso templom alatt nyitotta meg kapuit. A szórakoztató intézmény könnyűzenei koncertekkel, könyvbemutatókkal, illetve a vallásról, hitről folytatott beszélgetésekkel várja ifjú vendégeit.

Amint azt az olasz keresztény dolgozók egyesületének elnöke közölte, a söröző ötlete a kétezres jubileumi szent évben született meg azzal a céllal, hogy élénkebb, pezsgőbb programokat kínáljon a vallásos fiataloknak, mint az addigi találkozóhelyek.

Ugyanakkor pedig az eddigieknél kicsit másfajta szórakozási lehetőséget kínáljon azoknak a nem feltétlenül hívő fiataloknak, akik hétvégenként Róma központjában kivánják elütni az időt.

„Adj innom!” – olvasható az az evangéliumi idézet (Jn 4,7), amely a II. János Pál pápáról elnevezett söröző pultjára van vésve. S noha e szavakkal Jézus nem sört, hanem vizet kért a samáriai asszonytól, csak remélhetjük, hogy a szeszes italokban is megtartják majd a mértéket az újdonsült katolikus kocsma ifjú látogatói.

Valló László
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.