Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2011-12-08 11:33:00

Válj naggyá a szeretetben!

"Ha azokat szeretitek, akik szeretnek titeket, mi a jutalmatok? Hiszen a bűnösök is szeretik azokat, akik őket szeretik." (Lukács 6:32)

 

A szeretetben naggyá válni azt jelenti, hogy megtanulod szeretni a kevésbé szerethetőket is.
Fotó: innen

Ha a szereteted olyan, mint egy villanykapcsoló, felkapcsolod, és leoltod, akkor nem úgy szeretsz másokat, ahogy Isten akarja, hogy szeresd őket. Úr Jézus azt mondja: „Ha csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, akkor mi a jutalmatok? (Lukács 6:32a)".

Az ő nézőpontja ez: Mindnyájan tudjuk szeretni azokat, akik viszontszeretnek. A szeretetben naggyá válni azt jelenti, hogy megtanulod szeretni azokat is, akik nem szerethetők, amikor szereteted azokat, akik nem szeretnek téged, amikor szereted azokat, akik bosszantanak, idegesítenek, amikor szereted azokat, akik hátba támadnak, akik pletykálnak rólad.
Ez teljesíthetetlen feladatnak tűnik, és az is, ezért van szükségünk arra, hogy Isten szeretete bennünk legyen, mert csak így tudunk szeretni másokat. „Mi ismerjük és hisszük azt a szeretetet, amellyel Isten szeret minket" (1.János 4:16)

Amikor felismerjük, hogy Isten mennyire szeret minket – extravagáns, ellenállhatatlan, feltétel nélküli szeretettel – akkor ez a szeretet megváltoztatja egész életünk irányultságát. Ha nem fogadjuk el Isten irántunk való szeretetét, akkor nehéz lesz számunkra másokat szeretni. A szeretetlen, nehéz, bosszantó emberek szeretéséről beszélek, akik mások vagy éppen követelőzők. Nem tudod megtenni, csak ha Isten szeretete árad rajtad keresztül. Szükséged van rá, hogy megismerd Isten szeretetét, hogy aztán az túlcsorduljon az életedből mások felé!

 

Daily Hope by Rick Warren

forrás: Napi remény

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.