Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-12 10:00:00

Mit veszíthetek?

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Mt 7,7)

Teljesítem kérésedet: olyan bölcs és értelmes szívet adok neked, hogy hozzád fogható nem volt előtted, és nem támad utánad sem... Fotó: innen

Úgy nőttem fel, hogy jártam templomba, ismételgettem a kívülről megtanult imákat, és megpróbáltam helyesen cselekedni. De mikor elkezdtem tanulmányozni a Bibliát, rájöttem, hogy tulajdonképpen nincs hitem. Vágyódni kezdtem az Istenbe vetett őszinte bizalomra. Egy nap a bibliaórán valaki megkérdezte: "Hogyan juthatunk hitre?" Vezetőnk azt mondta, hogy kérjük ezt Istentől. Jézust idézte: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek."
Ez egyszerűnek tűnt, de vajon működik-e? Útban hazafelé eldöntöttem, hogy hitet fogok kérni. Mit veszíthetek? - gondoltam. Furcsán éreztem magam, hogy nem megtanult imát mondok, de erre az esetre nem ismertem egyet sem. Azon a napon imádkoztam életemben először saját szavaimmal. Csak egy kis, egyszerű ima volt: "Istenem, hinni akarok benned. Adj hitet!"
Isten szívesen meghallgatja imádságainkat. Nem igényel cirkalmas szavakat vagy művészi költeményeket. Nem határozza meg, minimum mennyi szót használjunk. Isten csak a vágyainkat és szükségeinket szeretné hallani. Egy kis, egyszerű ima Isten szemében óriási és jelentőségteljes, és szívesen felel rá. Tudom, hogy az én imámat meghallgatta. Próbáljuk ki! Ebből csak jó származhat!

Drága Istenünk, szükségünk van rád. Kérünk, adj nekünk hitet. Ámen.

Ha Istent kérjük, semmit sem veszíthetünk!

Deborah A. Potts (Michigan, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.