Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-24 10:00:00

Mit mond Isten az álláskeresőknek?

"Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" (Mt 6,30)

Könnyek között kiléptem a kertbe, s észrevettem, hogy a narancsszínű, sárga és fehér liliomaim kinyíltak. Gyönyörű látványt nyújtottak. Fotó: innen

Öt hónapig nem volt állásom. Miközben aktívan keresgéltem, a gazdaság tovább zsugorodott, az én speciális szakterületemen nem volt könnyű állást találni. Egyik reggel kaptam egy személytelen, e-mail-ben küldött elutasítást, miután órákat töltöttem a jelentkezés megfogalmazásával és elküldésével egy olyan állásra, amely teljesen rám szabottnak tűnt. Rettenetesen lehangolódtam, és aznapra felfüggesztettem a további keresést.
Könnyek között kiléptem a kertbe, s észrevettem, hogy a narancsszínű, sárga és fehér liliomaim kinyíltak. Gyönyörű látványt nyújtottak.

Rögtön eszembe jutott Máté evangéliumából, hogyan öltözteti Isten a mező virágait, és visel gondot a madarakról, és hogy mi fontosabbak vagyunk, mint ők. Az ige így folytatódik: „keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek" (Mt 6,33). Azonnal úgy éreztem, mintha egy nagy súlyt vettek volna le a vállamról. Helyette megújult hitet kaptam, hogy Isten betölti szükségeimet, és egy jobb helyre vezet. Elhatároztam, hogy továbbra is rábízom magam.

Szerető Istenünk, amikor aggódni kezdünk, segíts vigasztalást és nyugalmat találni benned. Ámen.

Istenben bízhatunk az élet perzselő sivatagában és pompázó kertjeiben egyaránt.

Susan Bennett (Virginia, USA)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.