Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-17 10:00:00

Martin Luther King profetikus szavai

„Áradjon a törvény, mint a víz, és az igazság, mint a bővizű patak!” (Ám 5,24)

Magával ragadtak erőteljes szavai és bátorsága... Fotó: innen

1963 áprilisában elsőéves főiskolás voltam Birminghamben, Alabama államban. Ekkor börtönözték be Martin Luther Kinget az afroamerikaiak egyenjogúságáért folytatott tevékenysége miatt. Emlékszem a zavargásokra és a letartóztatásokra. Az egyetem területére korlátozott minket az eluralkodott félelem.

Katonacsaládban nőttem fel, majd‛ minden második évben költöztünk, és három évet külföldön éltem. Birmingham előtt sohasem éltem elzárt környezetben, és nem tapasztaltam félelmet egy más bőrszínű vagy kultúrából származó ember miatt.

Ebben az évben Birminghamre emlékezve azzal ünnepeltem meg Martin Luther King napját, hogy meghallgattam az 1963. augusztusi „Van egy álmom" című beszédét. Magával ragadtak erőteljes szavai és bátorsága. Néhány nappal később lehetőségem volt újra elolvasni a „Levél a birminghami börtönből" című írását. Látva, hogyan változtak az emberi életek és az országunk King tetteinek hatására most mélyebben megértem a profetikus szavakat, melyeknek hangot adott.

Imádkozom azért, hogy tudjak King tiszteletes tanítása szerint élni; felemelni szavamat az igazságtalanság ellen, szeretni és bátorítani felebarátaimat, függetlenül attól, hogy milyen kultúrából származnak, vagy milyen a bőrszínük.

Urunk, adj erőt, hogy a te igazságodat és szeretetedet fejezzük ki meg minden ember felé. Ámen.

Krisztust követve mindannyian élhetünk profetikus életet.


Joan Floyd (Tennessee, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.