Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-14 10:00:00

Igazi tartozásunk

"Senkinek se tartozzatok semmivel, csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki a másikat szereti, betöltötte a törvényt." (Róm 13,8)

Ha másképp kezdünk bánni a pénzünkkel, az magával hozza a nagylelkűség ajándékát, s így is megmutathatjuk másoknak Isten szeretetét. Fotó: innen

Az adósság kérdése a Bibliában is jelen van. Amíg Izráel Istentől várta szükségletei kielégítését, nem volt szüksége kölcsönre más népektől. Sőt, Isten azt mondta, azok fognak tőlük kérni.
Mégis, sok hívő roskadozik az adósság terhe alatt. Évekkel ezelőtt többet költöttünk, mint amennyit megengedhettünk magunknak, és családunk nem tudott eleget tenni fizetési kötelezettségeinek. A hitelezőktől való félelmemben nem mertem felvenni a telefont. Aztán a férjem elvesztette a munkahelyét, s már a házunk rezsiköltségeit sem tudtuk fizetni. Az Újszövetséget olvasva rájöttem, hogy Isten nem akarja, hogy így éljünk. Imádkozni kezdtem. Semmi sem változott azonnal, kivéve a hozzáállásomat. Azután, mikor már úgy tűnt, elveszítjük házunkat, el tudtuk adni, és a férjem talált munkahelyet. Lassan kifizettük adósságainkat, és visszanyertük az anyagi stabilitást.

Isten azt akarja, hogy egyetlen tartozásunk egymás felé a szeretet legyen. Ha szükségben lévő emberrel találkozunk, és készek is lennénk segíteni; ám adósságunk kifizetése minden fillérünket elviszi, nem lesz miből adnunk. Ha másképp kezdünk bánni a pénzünkkel, az magával hozza a nagylelkűség ajándékát, s így is megmutathatjuk másoknak Isten szeretetét.

Urunk, segíts bölcsen takarékoskodni és költeni, hogy nagylelkűen adakozhassunk. Ámen.

A takarékosság és a szeretet szabaddá tesz a bőkezű életre.

 

Mary Baird (Texas, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.