Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-16 10:30:00

Hogyan találhatsz nyugalmat a bajok között?

„Bizony, jóságod és szereteted kísér életem minden napján, és az Úr házában lakom egész életemben.” (Zsolt 23,6)

A zöld mezőkön és csendes vizeken töltött idő és a sötét völgyön való átmenetel gyakran egyszerre történik.
Fotó: innen

Régen úgy értelmeztem a 23. zsoltárban leírt körülményeket, mintha azok egymást követnék – Isten megengedi, hogy kellemetlen körülményeim legyenek, de aztán zöld mezőkre és csendes vizekhez terelget, csordultig tölti a poharam, és az örökkévalóságban majd együtt leszek vele, Teremtőmmel. Ám a hit útján és az élet realitásában járva megtanultam, mindez valahogy másképp van: a zöld mezőkön és csendes vizeken töltött idő és a sötét völgyön való átmenetel gyakran egyszerre történik.

Megértettem, hogy bár a gyászt és a fájdalmat senki sem kerülheti el, Isten eközben elérhetővé teszi számunkra a Szentlelket, a Vigasztalót, akit Jézus ígért mennybemenetele előtt. A 23. zsoltár igazságát nem a nehézségek után vagy azok elkerülésével élem meg, hanem éppen azok közepette. A Szentlélek zöld mezőkre és csendes vizekhez terelget engem, és csordultig tölti a poharam.

Nem kívánom, hogy tragédiák érjenek. Ha azonban mégis bekövetkeznek, Isten hűséges marad hozzám, nyugalmat, csendességet és védelmet ad a lelkemnek.

Vigasztaló Istenünk, bármilyen körülmények között is találjuk magunkat, te mindig betöltöd szükségleteinket. Köszönjük, hogy szeretsz minket. Ámen.

Túl tudunk jutni a nehéz időkön, mert Isten kísér minket.


K. Jackson Peevy (Alabama, USA)

 

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.