Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-02 10:00:00

Egyetlen mosoly

„Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta.” (Zsolt 121,1-2)

Repülni vágyunk, azonban nem hiszünk álmaink megvalósulásában, sem az égi erőkben, és legfőképpen önmagunkban nem. Fotó: innen

Nagy és sokszor gyötrelmes utat kell megjárnia a léleknek ahhoz, hogy örömét lelje a legapróbb, a legtöbb ember számára már jelentéktelennek, értéktelennek vélt dolgokban is. Oly' magas a hegycsúcs, hogy reménytelennek látszik a feljutás. Repülni vágyunk, azonban nem hiszünk álmaink megvalósulásában, nem hiszünk az égi erőkben, és legfőképpen önmagunkban nem. Pedig Isten a saját képmására teremtett embert olyan „önmegvalósító” erőkkel és adottságokkal ajándékozta meg, amelyekkel hegyeket lehetne elmozdítani már akkor is, ha csupán egy mustármagnyi hitünk volna.

Ennek a mustármagnyi hitnek a kezdetét jelentheti az, ha az életünk piciny csodáit, szépségeit észrevesszük, mindezt először tudatosan, koncentrálva. Később már ösztönösen, vágyakozva, és ezt a megtapasztalt, lélekemelő örömöt másoknak is továbbadva akár egy kedves szó vagy egy mosoly formájában. Mindössze egyetlen mosoly elég lehet ahhoz, hogy a hajnali ég felhői mögül kinyújtsa felénk simogató karját a Nap, és ezáltal bizalmunk, hitünk erősödjék akár az isteni gondviselésben, akár az emberek jóra való törekvésében és növekvő szeretetében.

Istenünk, segíts bízni gondviselésedben, és abban az ígéretedben, hogy sohasem hagysz magunkra. Ámen.

Ami számunkra reménytelen, az Istennel lehetséges!

 

Paudits Zoltán nyomán

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.