Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-10 10:02:00

Belső utazás

„Az Úr így szólt Ábrahámhoz: Vonulj ki földedről, rokonságod köréből és atyád házából arra a földre, amelyet mutatok neked.” (Teremtés 12, 1)

És kimentek, és lelökte őket, és ők repültek... Fotó: innen

Amikor Ábrahám útnak eredt, véleményem szerint azért tette, hogy megtalálja lelke hiányzó részét. A Bibliában szereplő „lech le' chá" szó szerinti fordítása „belülre kerülni”.
Egy szép napon, Sam, te is útra fogsz kerekedni. Azon a napon tele leszel félelemmel és reménységgel.
Az én utazásom tizennyolc évesen kezdődött. Akkor kerültem el otthonról először, akkor iratkoztam be a főiskolára, de tanulási nehézségeim voltak, a szobatársaimmal nem jöttem ki. A legtöbb tantárgyból megbuktam. Mindez a vietnami háború kellős közepén történt. Tudtam, ha kitesznek a főiskoláról, abban a pillanatban besoroznak katonának.
Azt tettem, amit világéletemben, amikor rémült voltam és magányos. Felhívtam anyámat.
– Innen nem tudok rajtad segíteni. Magadtól kell talpra állnod.
Ez volt az a pillanat, hogy útnak eredtem.
Beszéltem az egyetem dékánjával, aki engedélyezte, hogy maradjak még egy szemesztert. Abban a pillanatban megváltozott valami bennem.
Iskolát váltottam, egyedül laktam. Senkivel nem barátkoztam. Komoly tanulási készségekre tettem szert, és megtanultam elviselni a magányt. Ott, abban a magányban kezdődött el valódi utazásom. Ma a rendelőmben fő helyen áll egy ismeretlen szerző műve. „Gyertek ki a széléig!/Nem, nem mehetünk ki, félünk./Gyertek ki a széléig!/ Nem, nem mehetünk ki, leesünk. Gyertek ki a széléig!/ És kimentek, és lelökte őket, és ők repültek!”

Add, Uram, hogy utamon magammal vihessem szüleimtől, tanáraimtól, nagyszüleimtől szerzett bölcsességet, de ne feledjem, hogy az ő bölcsességük nem feltétlenül az én igazságom. Add, hogy Jézusban való hittel járjam az utamat, és mindig meghalljam szívemben halk szavát!

Daniel Gottlieb: Drága Sam!
(Egy nagypapa levelei unokájához szeretetről, veszteségről és az élet ajándékairól) című regénye nyomán.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.