Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-02-28 16:03:00

Himnuszokból slágerek

Tovább hisznek Susan Boyle-ban

A brit tehetségkutató versenyen tavalyelőtt feltűnt énekesnő második albumából, a keresztény dalokat is tartalmazó The Gift-ből 3,7 millió példány kelt el a tengerentúlon.

A brit zenészek közül továbbra is Susan Boyle a legkelendőbb a tengerentúlon: az énekesnő tavaly kiadott második, The Gift című albumából 3,7 millió példány kelt el.

A Britain's Got Talent című tehetségkutatóban felfedezett skót énekesnő első albumából, az I Dreamed A Dream (Álmodtam egy álmot) című korongból hatmillió darab fogyott. A The Gift (Az ajándék) címével is kifejezi Susan Boyle hithez, valláshoz való viszonyát. A lemezen található 11 dal közül három kifejezetten keresztény karácsonyi ének (The first Noel, O Holy Night és Away in a Manger), kettő pedig keresztény himnusz (Make me a Channel of your Peace és O Come All Ye Faithful). Az albumon megtalálható a Hallelujah, Leonard Cohen kanadai költő-énekes bibliai vonatkozású dalának feldolgozása is.

 Mint azt a Mindennapi korábban megírta, a katolikus Boyle-t hite segítette, hogy valóra váltsa álmát. Addig csupán családjában, gyülekezetében tudták, hogy kincset rejt a kicsit együgyű lány torka. Tizenkét éves kora óta énekelt az egyházi kórusban, a knocki kegyhelyen zarándoklatok alkalmával is szerepelt, és szólófellépéseket is vállalt. A You Tube-on fellelhető egy házi készítésű videó, ahol a huszonöt éves Susan egy házassági évfordulón Mária Magdolna szólóját énekli a Jézus Krisztus szupersztár című rockoperából.



„Ugyanazt a döbbenetet láttam a bírók arcán, mint amit én is éreztem, amikor Susant először hallottam énekelni – nyilatkozta Boyle lelkipásztora, Clark atya a CNS (Catholic News Service) számára adott interjúban – Hangjával képes mindent elfelejtetni. Lehet, hogy a szavai néha nem a legmegfelelőbbek, de hamis hang még soha nem jött ki a torkán. Az éneke csodálatos, annak ellenére, hogy a viselkedése kiszámíthatatlan. Ez iszonyatosan nagy kontraszt, ami a televízióban is meglepte a közönséget. Furcsaságot vártak, s egyszer csak megszólalt egy angyali hang: ez volt Susan.”

A tehetségkutató versenyen második helyezést elért Boyle pillanatok alatt világsztár lett. Első lemezét szétkapkodták, hirtelen vagyonos lett. Tavaly szeptemberben még egy titkos kívánsága teljesült: XVI. Benedek a Glasgow-i Bellahouston Parkban tartott szentmiséjén egy 800 tagú kórus és több százezer római katolikus hívő közösségében léphetett fel. „Mindig is szerettem volna énekelni Őszentségének, és nem tudom szavakba önteni örömömet” – nyilatkozta a mise után a BBC riporterének.

M.M.

Kapcsolódó cikk:
susan-boyle-az-enekes-angyal/2010-11-14/375 
isteni-muvek/jeff-buckley-hallelujah-video-/2011-02-28/1682

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
  • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
  • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
  • Korda György és Balázs Klári
  • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
  • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
  • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
  • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
  • Petőfi halálát el kell felejteni?
  • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
  • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.