Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-06-20 14:35:00

Nagyon kapós: hívő zeneszerző, olasz ízlés szerint

Százötvenmilliót kerestek Johann Sebastian Bach-on

J.S. Bach még mindig szupersztár: az idei fesztiválon 73 ezren látogattak el a koncertekre, és 570 ezer euró volt a bevétel.

A tizenkét nagy koncert 85 százalékos kihasználtságot ért el, a jegyek eladásából származó 570 ezer eurós (153,3 millió forintos) bevétel 28 százalékkal szárnyalta túl az előző évi nyereséget –közölték a szervezők vasárnap, a fesztivál zárásakor.

Június 10-19 között a  „...nach italienischem Gusto” (Olasz ízlés szerint) mottójú fesztivál a Johann Sebastian Bach (1685-1750) műveit ért olasz hatásokkal foglalkozott Lipcsében és környékén, összesen 110 helyszínen.

Az 1904 óta kisebb megszakításokkal szinte minden évben megrendezett Bach-fesztivál idén a Tamás-templomban a h-moll misével ért véget vasárnap. Bach a hívő evangélikus zeneszerző 1723-ban pályázta meg és nyerte el a lipcsei Tamás-templom kántori állását. Életének utolsó negyed századában az iskolai és templomi tevékenysége mellett rengeteget komponált és elvállalta a Collegium Musicum igazgatását is. Haláláig Lipcsében élt.


MTI, mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.