Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-04-18 20:03:00

Több, mint hatmilliós szeretetközösség a neten

Facebook: a Biblia népszerűbb mint Lady Gaga és Justin Bieber

Több mint kétszázmillióan osztják az Igét a Facebookon. Muszlimok is lájkolják az oldalt, ahol a működtetők tanácsot is adnak.

A Biblia Facebook-oldala generálja jelen pillanatban a legnagyobb közösségi aktivitást a site-on. Nagyobbat, mint a legnépszerűbb brit focicsapat, a Manchaster United oldala, és leköröz olyan népszerű tinisztárokat is, mint Justin Bieber és Lady Gaga. Az adatokat a Facebook kutatására szakosodott allfacebook.com oldal publikálta.

A 6,7 millió rajongójával bíró The Bible üzenőfalára egymillió felhasználó posztol rendszeresen kommenteket, és több millióan posztolják tovább a bibliai üzeneteket hétről hétre. A Facebook oldalt Jane Place, a United Bible Societies munkatársa menedzseli, aki örömmel vette tudomásul, hogy a Biblia ilyen jól teljesít a közösségi médiában is.

„Egyedül a múlt hónapban 239 millió alkalommal osztották meg az általunk posztolt igepasszusokat a felhasználóink”, mondta el Jane Place a Christan Today újságírójának. „Gyönyörű dolog látni az emberek kommentjeit, ahogy megosztják egymással az adott Ige hatását rájuk. Azt, hogyan érintette meg őket az Isten szava.”

A The Bible oldal rajongóinak 51 százaléka 25 év alatti. „Rengeteg fiatal tesz fel kérdéseket az oldalon a keresztény hitről. Nagyon okos, mély és intelligens kérdések ezek a Szentírás tanításairól: keresésről és érzékenységről árulkodnak. Ami külön öröm, hogy lehetőségünk van a Facebook segítségével minden kérdést egyénileg megválaszolni. Imádkozunk a fiatalokért, és nagy boldogsággal látjuk, hogy közülük sokan hitre jutottak”, magyarázta Jane Place.

Természetesen nemcsak keresztények like-olják az oldalt: igen sok ateista, sőt, muszlim is van köztük. Place elmondta, hogy nyitottak a vitákra, és szeretnek kontaktusba kerülni olyan emberekkel, akiknek más a meggyőződésük. „Szeretnénk a saját működésünkkel is demonstrálni azt, ami kimondatott: Isten szeret mindenkit, feltétel nélkül”, tette hozzá Place, és köszönetét fejezte ki azoknak az önkénteseknek, akik az oldal üzemeltetőiként „humorral és szeretettel” válaszolnak a legprovokatívabb és a leggyalázkodóbb megnyilatkozásokra is.

„Bármilyen furcsa, de vannak emberek, akiknek ez a Facebook oldal az egyetlen kapcsolat a kereszténységgel. Ezért is fontos a mi munkánk. Továbbra is célunk, hogy igazi, szereteten alapuló közösséget teremtsünk a szociális médiában”, zárta az oldal vezetője.

Az angol nyelvű Biblia oldala a Facebookon: www.facebook.com/TheBible

KV

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Facebook
  • Ki ölte meg Jézust?
  • Íme 2011 győztes műholdfelvétele
  • India nem tűri tovább a vallásellenességet
  • Orbán Viktor újévi köszöntője a Faceboookon
  • Újabb Mohamed-karikatúra miatt égtek a koptok házai
  • Kütyük nélküli világ: lehetséges?
  • Az SMS javíthatja a helyesírást
  • Szembemennek a hatalommal az orosz tüntetők
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Disznót vág lemondása előtt az államtitkár

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.