Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Könyvajánló
2011-12-16 10:00:00

Kortárs prédikátorportrék

Vallomások

A mindennapi.hu szerzője, Izsák Norbert, a HVG Portré rovatának korábbi szerzője tizenhárom kisegyház vezetőjével beszélget. Az ismert lelkipásztorok mellett eddig rejtőzködő, a nyilvánosságot kerülő közösségek képviselői is megszólalnak.

„Örülök Izsák Norbert bátor vállalkozásának, amikor előítélet nélkül bemutat egyházi közösségeket vezetőik személyes vallomása által. Meggyőződésem, hogy egymásnak és az egész magyar társadalomnak jó szolgálatot tesz. Szükségünk van egymás megismerésére, de szüksége van a hit nélkül élő honfitársainknak is erre a könyvre, hogy ők is tisztábban lássanak minket. Jó szívvel ajánlom az igazságkereső olvasóknak és minden jó szándékú embernek."
Beer Miklós, váci katolikus püspök

„A vallási sokféleség értő feltárása a társadalom kulturális minőségének bemutatása. A kötetben szereplő interjúk olyan közösségek képviselőivel készültek, melyek Magyarországon kevéssé ismertek. A hiteles beszámolókból elkötelezett és színes egyéniségek bontakoznak ki az olvasó számára. Számos meglepetéssel és a szokványos kliséket üdítően feloldva.”
Dr. Máté-Tóth András valláskutató, a Szegedi Tudományegyetem Vallástudomány Tanszékének professzora

„HVG-s éveim legderűsebb és legszórakoztatóbb tevékenysége a lapvégi Portré-interjúk készítése volt. Csak reméltem, hogy lesz egyszer valaki, aki nem csupán szívesen olvassa ezeket, hanem kedve lesz hasonló modorban írásos-párbeszédes karakterrajzokat készíteni. Most kissé sértődött vagyok, mert arra azért nem gondoltam, hogy lesz, aki még az enyémekénél is jobbakkal áll elő. Mi marad ilyenkor egy lovagias elődnek? A gratuláció és az ajánlás. E kettőt gyakorolnám hát ezúton is.”
Horváth Zoltán címlapkreátor, a Portré rovat korábbi szerkesztője, a HVG ex-főszerkesztő-helyettese

„A kötet tervezésekor még nem tudtuk, hogy a 2011-ben elfogadott egyházi törvény milyen helyzetet teremt majd a kisegyházak sorsát illetően, ám a készülődések közben megszavazott törvény miatt fontosnak éreztük, hogy e tekintetben is megszólaltassuk az érintett kisegyházak képviselőit. Így abbéli reményemnek is hangot adok, hogy portrégyűjteményünk segítheti az itt megjelenő közösségek helyesebb társadalmi megítélését; teológusként pedig hiszem, hogy vállalkozásunkat nem csupán emberi szándék, hanem mennyei akarat és időzítés is ihlette.”
Ungvári Csaba főiskolai docens, szerkesztő

„Azért született meg ez a tizenhárom beszélgetés, mert őszintén érdekelt, milyen emberek vezetik, képviselik a gyakran óriási munkát végző, többségében protestáns kisegyházakat. Reméltem, vannak annyira érdekes személyiségek, hogy érdemes őket egy kötetben is bemutatni. De tegyünk egy próbát! Tudták például, melyik szelíd tekintetű lelkipásztorból lett kis híján bokszoló vagy színművész? Kinek a segítségével került Magyarországra a teljes Márai-hagyaték, ráadásul úgy, hogy azt papírhulladéknak minősítve csupán 40 forintra értékelték? Ki hagyta ott a Hit Gyülekezetét egy tradicionális egyházért? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a könyv lapjain. Az interjúkat rövid egyházismertető is kiegészíti, segítve ezzel az érdeklődők jobb tájékozódását.”
A szerző

A könyvet megvásárolhatja a vallomasok.ptf.hu honlapon

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Misszió
  • Örökimádás: szerzetesek világnapja
  • Nagymama, olyan börtönszagod van!
  • A cigányokról és a muzulmánokról is tárgyalnak az egyházak
  • Több ezer indián tért meg nemrég
  • Mi az a bibliodráma?
  • Megrázó videó: kilakoltatott család
  • Japán misszió: az újév fontosabb, mint a karácsony
  • Remélem, nincs pokol, mert az szívás – fiatalok a vallásról
  • A kereszténység nem dícsőíti a szenvedést
  • Clinton megköszönte a baptistáknak

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.