Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-05 11:11:00

Vonatjegye leplezte le egy 54 évvel ezelőtti bűnügy elkövetőjét

Fel nem használt vonatjegye leplezte le egy 54 évvel ezelőtti bűnügy elkövetőjét az Egyesült Államokban. A ma 71 éves férfi ellen a hét végén emeltek vádat Maria Ridulph meggyilkolása miatt.

Az 1957-ben hétéves lányt házuk közeléből rabolták el a Chicago közelében fekvő Sycamore-ban, keresésében többszáz rendőr és a helyi közösség számtalan tagja vett részt a kia Maria felkutatásában. Az ügy nagyságát jelzi az is, hogy Dwight D. Eisenhower amerikai elnök és J. Edgar Hoover, az FBI akkori igazgatója naponta kért jelentést a nyomozás állásáról. A kutatás ötödik hónapjában, 1958.április 26–án találták meg a kislány földi maradványait.

A pénteken vád alá helyezett Daniel McCullough annak idején gyanúba keveredett, ám szilárd alibije volt, mondván az emberrablás idején a Rockfordból Chicagóba tartó vonaton ült. A nyomok azután kihűltek, ráadásul a férfi, akit az emberrablás idején még John Tessier-nek hívtak, nevet váltott, és beállt a katonasághoz. Néhány évvel ezelőtt azonban a rendőrség újabb információk birtokába jutott, amelyek McCullough-hoz vezettek. Alibijét egykori barátnője döntötte meg, akit a rendőrök megkértek régi személyes holmijai átvizsgálására – írja a The Seattle Times napilap bírósági dokumentumokra hivatkozva. A nő a holmi átkutatása során megtalálta a férfi felhasználatlan vonatjegyét. A nyomozók arra is rájöttek, hogy a férfi a kislány eltűnésénak napján nem Chicagóból, hanem a sycamore-i házból telefonált.

A helyi hatóságok erre a hétre ígérték a nyomozás részleteit.

 

–MTI–

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.