Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-10 16:00:00

Végtörlesztők – nincs kiemelt ellenőrzés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) határozottan cáfolja a sajtóban megjelent azon állításokat, melyek szerint az adóhivatal a végtörlesztés lehetőségét igénybe vevőket kiemelten ellenőrizné.

A NAV hétfői közleményében leszögezi: az adóhatóság nem rendelkezik a végtörlesztéssel élőkről semmiféle nyilvántartással, erre vonatkozóan a bankok felé megkereséssel nem él, a végtörlesztés ténye, vagy annak összege az adóhatóság kiválasztási, kockázatelemzési szempontjai között semmilyen formában nem szerepel.

Mindebből következően egyértelműen és határozottan kijelenthető, hogy a végtörlesztés lehetőségét igénybe vevő devizahitelesek vonatkozásában az adóhatóság célzott kiválasztási rendszert nem alakított ki, a végtörlesztés, mint speciális kiválasztási szempont az adóhatóság ellenőrzési tevékenységében nem jelenik meg semmilyen formában – írja az adóhatóság. 

Téves és félrevezető tehát a sajtó részéről azon következtetés, miszerint az adóhatóság a vagyonosodási vizsgálatokat a végtörlesztéssel élőkre célzottan kiterjesztené – olvasható a közleményben.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.