Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-04 13:46:00

Több száz áldozata van eddig a szíriai összecsapásoknak

Kilenc ember, köztük hat katona és három civil veszítette életét vasárnap reggel Szíria középső részén, amikor egy fegyveresekből álló banda tüzet nyitott autóbuszukra - közölte a Sana hivatalos szíriai hírügynökség.

A Mahardában elkövetett támadásban 17-en sebesültek meg. A lesben álló fegyveresek tüzet nyitottak egy buszra, amely katonákat és dolgozni induló munkásokat szállított - jelentette a hírügynökség.

Hárman meghaltak Szíria északnyugati részén, amikor a szíriai hadsereg által támogatott biztonsági erők tüzet nyitottak az Idleb térségében található Han Sejhún városban - közölte a Bassár el-Aszad elnök elleni mozgalmat támogató helyi koordinációs testület (LCC) egyik tagja. A szervezet szerint a fegyveres biztonsági erők körbevették a kórházak épületeit, hogy megakadályozzák a kezelésre szoruló sebesültek bejutását.

Péntek óta huszonheten haltak meg Szíriában a biztonsági erők és a hadsereg műveleteiben.
Az ENSZ becslései szerint mintegy 2200 ember – többségében civil – veszítette életét azóta, hogy a március közepén országos tiltakozás kezdődött Aszad elnök rezsimje ellen. A világszervezet szerint több mint 10 ezer embert vettek őrizetbe a szíriai hatóságok.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.